post-title Poliția română sărbătorește 193 de ani de activitate

Poliția română sărbătorește 193 de ani de activitate

Poliția română sărbătorește 193 de ani de activitate

Pe 18 martie­ Poliția română sărbătorește 193 de ani de activitate

istoria politiei galatene

Biblioteca „V.A. Urechia” și Inspectoratul Județean de Poliție Galați, vă invită miercuri 18 martie, ora 13:00, în sala Mihai Eminescu, sediul central la sărbătorirea celor 193 de ani de când domnitorul Grigore Ghica a înmânat Marelui Agă Mihăiță Filipescu, șeful poliției din acele timpuri, drapelul pe care este cusută o ghirlandă din aur, în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului ce­i aduce vestea cea bună, însemn care a fost preluat și pe actualul drapel al Poliției Române.
Evenimentul va fi marcat printr-­o masă rotundă cu tema: ”Istoria poliției gălățene – realități, evoluție, perspective”.
Tot cu acesta ocazie Biblioteca „V.A. Urechia” vă invită să vizionați, în perioada 17 – 20 martie, în sala Mihai Eminescu de la etajul I, sediul central, expoziția „Pagini din istoria poliției române”, dedicată sărbătoririi celor 193 de ani de existență a Poliției Române.
Expoziția prezintă o selecție de documente vechi din activitatea și viața polițistului român, existente în colecțiile noastre.

Afis_expozitie

Altii au citit si...