Cauta
Adauga
Sign In

Poliția română sărbătorește 193 de ani de activitate

Pe 18 martie­ Poliția română sărbătorește 193 de ani de activitate

istoria politiei galatene

Biblioteca „V.A. Urechia” și Inspectoratul Județean de Poliție Galați, vă invită miercuri 18 martie, ora 13:00, în sala Mihai Eminescu, sediul central la sărbătorirea celor 193 de ani de când domnitorul Grigore Ghica a înmânat Marelui Agă Mihăiță Filipescu, șeful poliției din acele timpuri, drapelul pe care este cusută o ghirlandă din aur, în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului ce­i aduce vestea cea bună, însemn care a fost preluat și pe actualul drapel al Poliției Române.
Evenimentul va fi marcat printr-­o masă rotundă cu tema: ”Istoria poliției gălățene – realități, evoluție, perspective”.
Tot cu acesta ocazie Biblioteca „V.A. Urechia” vă invită să vizionați, în perioada 17 – 20 martie, în sala Mihai Eminescu de la etajul I, sediul central, expoziția „Pagini din istoria poliției române”, dedicată sărbătoririi celor 193 de ani de existență a Poliției Române.
Expoziția prezintă o selecție de documente vechi din activitatea și viața polițistului român, existente în colecțiile noastre.

Afis_expozitie

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Sign In Evenimente prin Galati

Pentru autentificare sau înregistrare mai rapidă, utilizați contul dvs. social.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola