Elevii critică discursul președintelui Iohannis despre consumul de droguri în școli (PressOne)

iohaniss la scoala inquam photos octav ganea

„Pune toată vina pe umerii unor tineri’’. „Discursul președintelui Iohannis nu s-a îndreptat către elevi. A fost o declarație politică”. Consiliul Național al Elevilor și unele organizații din teritoriu critică discursul președintelui Klaus Iohannis, de la deschiderea anului școlar. Tinerii consideră că nu a fost oportun ca șeful statului să le vorbească unor copii de gimnaziu, unii de clasa I sau a II-a, despre consumul de droguri în unitățile de învățământ și nici să stigmatizeze consumatorii adolescenți, fără vreo referință la traficanți sau rețelele de crimă organizată care le exploatează vulnerabilitățile.  Elevii cer programe de prevenție adevărate, funcționale și vor să le vorbească la clasă adulți specializați cu adevărat în domeniu, cu mesaje realiste, din perspectiva sănătății și mai puțin a pedepselor pe care le riscă.

Turneul unui edil PSD dintr-un mare oraș în prima zi de școală. Câte unități a bifat între 9.30 și 18.00 (Libertatea)

Luni, 11 septembrie 2023, primarul Cristian Daniel Stan din Târgoviște a vorbit la deschiderea anului școlar la 7 școli, de dimineață până la ora 18.00. În plus, el a inaugurat și o grădiniță. Surse din primărie indică faptul că „s-a făcut programul pentru a putea ajunge la toate”, însă acesta și directorii de școli neagă. Contactați de Libertatea, reprezentanții școlii care a făcut festivitatea la 6 seara spun că s-a ales ora pentru a fi „rezonabilă pentru părinți” La o altă școală, Coresi, unde s-a început la 17.00, directoarea a spus că a ales ora după ce „în trecut s-au înregistrat cazuri de copii care au leșinat din cauza căldurii” Primarul Daniel Cristian Stan recunoaște turneul, însă spune că sunt „minciuni” că orele au fost alese pentru el: „Eu am primit invitații și le-am onorat pe cele pe care am putut să le onorez. Tot ce vi s-a zis este politic”, scrie Libertatea

Coaliţia a discutat ce măsuri fiscale intră în ordonanţă şi ce va fi asumat în Parlament. Taxa pe bănci, după o discuţie cu băncile (News.ro)

Coaliţia nu a ajuns la un acord privind taxa pe bănci, urmând o discuţie cu BNR şi cu reprezentanţii din sistemul bancar. Va rămâne însă introducerea taxei de 0,3% pe proprietăţile rezidenţiale de peste 500.000 de euro, respectiv pe autoturismele de lux de peste 75.000 de euro. Se ia în calcul ca tichetele de masă să fie înlocuite cu sume de bani scrie news.ro

Concept: „Băncile obțin «supraprofit» pe spinarea clienților, așa că trebuie suprataxate.” Nu doar că afirmația este falsă, dar tot noi – populația și companiile – vom plăti taxa prin creșterea costului de finanțare (analiză)

Ministrul de Finanțe avertizează: Comisia Europeană a făcut simulări pentru noi, iar deficitul bugetar ajunge la cote alarmante. Ticăie ceasul, putem pierde toate fondurile (Spotmedia)

Slăbiciunile economiei, citite în consumul de energie. O fotografie pe 5 ani. Evoluția consumului și producției de energie electrică au indicat, încă de acum cinci ani, slăbiciunile economiei românești și mai ales ale industriei. Pandemia din 2020 și războiul din 2022 nu au făcut decât să agraveze vulnerabilitatea economiei la factorii care o pot împinge spre recesiune. Astfel, seria datelor de consum și de producție de electricitate, din primele semestre ale celor cinci ani din 2019 încoace, s-au inserat pe o tendință descrescătoare clară, indicând reducerea semnificativă a vitezei economiei reale a României.Consumul de electricitate din economie a scăzut cu mai mult de 16,1% în semestrul 1 al anului 2023, față de aceeași perioadă a anului 2018, și în medie cu 3,54% pe toate cele cinci prime jumătăți ale acestor ani, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, citate de Curs de Guvernare.


Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! prinGalati.ro preia articole din presa națională cu scopul de a oferi cititorilor informații utile și interesante din diverse surse online. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (rfi.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola