Locul interzis din România! Nu este prima dată când acest redactor scrie despre locurile unice și spectaculoase din România. Așa cum am mai spus, și cu alte ocazii, România este într-adevăr un loc binecuvântat. Nu degeaba noul Rege Charles al III-lea a ales țara noastră pentru a se relaxa. Printre minunile de aici se regăsește și locul interzis din România, care este superb, dar nimeni nu are voie să îl viziteze. Dacă vă întrebați de ce, o să aflați în cele ce urmează.
Rezervația științifică „Gemenele”, locul interzis din România
Pentru turistul român și străin care ajunge în aceste zone sălbatice, primul impact este al frumuseții peisajului natural al României. Putem spune cu adevărat că această frumusețe constă în diversitatea sa.
Puțină lume știe că țara noastră este gazda a cinci dintre cele zece regiuni biogeografice recunoscute de Uniunea Europeană. România, de asemenea, este recunoscută ca un paradis al vieții sălbatice în inima Europei.
Printre toate aceste minunății se află și Rezervația științifică „Gemenele”, locul interzis din România pentru turșitii curioși. Toți cei care au ajuns aici, bineînțeles cu acces, spun că locul este superb.
Rezervația științifică „Gemenele” se regăsește în cadrul Parcului Național Retezat, din Munții Retezat. Pentru turistul experimentat, cele 60 de vârfuri care ajung la peste 2.300 de metri nu sunt o noutate.
Tot în Munții Retezat, în zona Parcului Natural se regăsesc peste 100 de lacuri glaciare. Munții Retezat se numără printre cele mai frumoase masive din Carpați. Cele peste 1.000 de specii de plante, precum și una dintre puținele păduri bătrânești rămase în Europa, se regăsesc aici, în Rezervația științifică „Gemenele”.
De ce nimeni nu are voie să viziteze Rezervația științifică „Gemenele”?
Zona de cercetare științifică, după cum îi spune și numele, a fost înființată în 1955, iar de atunci aici cercetătorii urmăresc speciile rare de plante și de viețuitoare în habitatul lor natural.
Rezervația este, de fapt, un sistem de ecosistemele naturale, studiate în condiţiile menţinerii integrităţii lor depline, în afara oricărui impact uman, se arată în prezentarea zonei.
Singurele activități permise în Rezervația științifică „Gemenele” sunt cele de cercetare, de practică pentru studenții aflați la facultățile de profil biologic, geologic, de geografie sau silvicultură, precum și cele de întâlniri de lucru ale specialiștilor români și străini în domeniul de activitate de aici.
Acesta este de fapt motivul pentru care nimeni nu are voie să îl viziteze Rezervația științifică „Gemenele”, în afară de cei acreditați de autoritățile care se ocupă de administrarea parcului.
Citiți articolul original pe