Top 4 sfaturi pentru alegerea încălțămintei de iarnă pentru copii

incaltamintea copii

Dacă deja ai revizuit garderoba copilului și ai împachetat articolele de vară, cel mai probabil ai descoperit că, juniorul are nevoie de o nouă încălțăminte pentru iarnă. Alegerea pantofilor de iarnă nu este prea ușoară, dată fiind varietatea de modele disponibile pe piață. Verifică mai departe principalele de criterii pe care să le cauți în multitudinea de pantofi de iarnă care îți fac din ochi la tot pasul.

Găsește din prima încălțămintea dedicată sezonului rece

Când vine vorba despre încălțămintea de sezon rece, aspectul funcționalității este mai important decât designul.

  • Talpa antiderapantă

Pentru a beneficia de o tracțiune optimă și pentru a combate riscul de alunecare, încălțămintea copii trebuie dotată cu talpă antiderapantă. Totodată, talpa trebuie să fie rezistentă la uzură și coroziune, durabilă și flexibilă. Doar astfel, piciorul micuțului va fi protejat pe orice tip de suprafață, indiferent de cât de accidentat este terenul.

  • Material durabil

Materialele din care sunt realizate ghetele fetite si băieți reprezintă un criteriu prioritar. Este important ca piciorul să poată respira, în vederea eliminării excesului de umiditate și a mirosurilor neplăcute care în timp conduc la probleme de sănătate și ale neplăceri. Cele mai indicate materiale sunt pielea și cele textile, dar ambele trebuie tratate corespunzător pentru a fi impermeabile și pentru a bloca infiltrarea apei în interior.

  • Rezistența la apă

Hidroizolația sau rezistența la apă este o caracteristică vitală pentru menținerea sănătății copiilor. Când plouă sau ninge, picioarele trebuie să rămână uscate. Așadar, asigură-te că pantofii fete sau băieți pentru iarnă sunt bine izolate, au cusături stabile și căptușeala interioară fermă, astfel încât să protejeze de umiditate și în zona șireturilor.

  • Sistem de închidere

Poți opta pentru pantofi cu închidere velcro, mai ales dacă ai copii mici. Aceste modele se scot și se încalță rapid, lucruri de care se va ocupa la un moment dat chiar copilul, fără ajutorul tău. Cizmele care se trag peste picior sunt iarăși o variantă comodă, mai ales când copilul este nerăbdător să se bucure de prima zăpadă. Pantofii cu fermoar sau șireturi fixează bine piciorul în gheată, aspect necesar mai ales în cazul plimbărilor în natură, a sporturilor în zăpadă sau a zilelor active, când stabilitatea ridicată scade riscul alunecărilor și a leziunilor.

Calitatea costă într-adevăr, dar asta nu înseamnă că trebuie să investim sume colosale în pantofi de firmă. Tot ce trebuie să ai în vedere când achiziționezi pantofi și ghetuțe pentru cei mici este raportul echilibrat calitate-preț.

Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola