Puterea demografică, politică și economică a fiecărei categorii de vârstă din populația țării (Panorama)

populatie 2

Surse: Ședință privind sprijinul pentru facturi la Guvern, miercuri, pentru a se găsi o nouă soluție. Prețurile pentru consumatori nu se schimbă/ Discuții în contradictoriu între șeful ANRE Dumitru Chiriță și Iulian Iancu (Economedia)

O ședință interministerială pe tema măsurilor de sprijin pentru scumpirile la energie va avea loc miercuri, la Guvern, la convocarea premierului Nicolae Ciucă, conform surselor Economedia și G4Media.

Autoritățile vor să găsească o nouă soluție pentru sprijinirea consumatorilor, iar comitetul interministerial va decide forma finală a unei ordonanțe de guvern. Prețurile per kilowat pentru consumatori nu se vor schimba, spun sursele. O posibilă variantă este plafonarea și impozitarea pe lanț în cazul companiilor, potrivit acestora.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat anterior marți că măsurile privind zona de energie trebuie adoptate de Guvern până pe 1 septembrie şi să fie aplicate pe o perioadă mai lungă, până în 2025.

El a adăugat că trebuie găsită o soluţie pentru a opri „specula” de pe piaţa energiei, iar Ministerul Energiei trebuie să vină cu nişte propuneri şi în privinţa energiei verzi, unde statul român emite nişte certificate, iar energia verde produsă în România este exportată.

România are unul dintre cele mai scumpe pachete de măsuri de sprijin pentru energie din Europa, de peste 2,6% din Produsul Intern Brut, mai scrie Economedia.

De ce România nu atrage investiţii de miliarde de euro? (Ziarul Financiar)

Investiţiile de miliarde de euro pot fi atrase doar cu implica­rea directă a preşedintelui, premierului şi între­gului guvern, lupta pentru acestea fiind „pe viaţă şi moarte“ la nivel regional, explică în premieră un repre­zentant al unor autorităţi locale.

În timp ce în România miniştrii aleg să meargă la zile de naştere şi nu la întâlniri cu investitori sau premieri care intră prin telefon în întâlniri oficiale, Turcia, una dintre cele mai mari economii din Europa şi din lume, nu îşi permite să piardă vreo investiţie, iar preşedintele Erdogan a „aliniat“ guvernul în faţa investitorilor pentru discuţii concrete.

Integral în ediția tipărită a ziarului de business.

Coaliția a decis: pensiile speciale, eliminate la Sfântu’ Așteaptă (Adevărul)

Noua lege prin care pensiile speciale ar urma să fie eliminate sau impozitate drastic este tergiversată în coaliție în condițiile în care ministrul Muncii Marius Budăi subliniază că mai durează câteva săptămâi până când e gata prima schiță.

821 de foști parlamentari beneficiază de pensii speciale, reamintește publicația.

Adevărul mai scrie că Renate Weber are pensie specială mai mare decât leafa de Avocat al Poporului.

Puterea demografică, politică și economică a fiecărei categorii de vârstă din populația țării (Panorama)

În contextul primului recensământ care a avut loc în România după mai bine de un deceniu, Panorama și-a propus o inventariere cu totul diferită a populației țării. Scopul ei e să provoace o discuție de substanță despre cine sunt, cum trăiesc și câtă putere au românii, defalcați pe generații.

Membrii Generației X, adică cei născuți între 1965 și 1980, sunt dominanți în structura demografică a țării. Cei mai numeroși dintre ei sunt tocmai cei cu vârsta de de 52 și 53 de ani (în anul 2021), adică românii născuți imediat după semnarea Decretului 770.

Aproape un sfert din populația rezidentă, adică peste 4.6 milioane de oameni, sunt reprezentanți ai Generației X. 21% sunt Baby Boomers, iar reprezentanții Generației Millennials cumulează 20% din populație. Pe fondul natalității scăzute din ultimii ani, Generația Alpha, copiii Millennialilor, este cea mai redusă categorie de populație.

Dominanța demografică a Generației X se resimte și în reprezentarea politică. Atât la nivel local, cât și național, reprezentanții și aleșii poporului sunt, cu precădere, membri ai Generației X. Se observă, însă, un început de transfer de putere politică și către următoarea generație, cea a Millennialilor.

Panorama mai arată că Millennialii au cele mai mari venituri, în timp ce Generația X rămâne cea mai întreprinzătoare.

Dosarul Revoluției: Militarii români s-au luptat între ei cu un dușman inventat, „teroriștii” / Într-o singură noapte, un singur regiment a executat aproape o jumătate de milion de trageri. Câtă muniție a fost folosită la Revoluție (HotNews.ro)

Militarii români au fost implicaţi într-o luptă pe viaţă şi pe moarte cu un duşman inventat, teroriștii, la comanda grupării formate în jurul lui Ion Iliescu, conform rechizitoriului în dosarul Revoluţiei, publicat marţi de Parchetul General. În timpul luptelor din decembrie 1989 duse în zona Otopeni între diferite detaşamente militare cărora li se comunicase că luptă cu „teroriştii” un singur regiment a executat aproape o jumătate de milion de trageri într-o singură noapte, spun procurorii.

Informația reiese din Registrul Istoric al Regimentului 321 Mecanizat Râmnicu Sărat, unde se consemnează că „nu s-a respectat regimul de foc ordonat, consumându-se foarte multă muniţie, fără un minim efect, în sensul că nu a fost nimicit sau capturat niciun terorist” şi este inventariată muniţia consumată, scrie HotNews.ro.

„Cercetările efectuate în cauză au demonstrat că, în intervalul de timp 22 decembrie, orele 16:00 – 30 decembrie 1989, au survenit 857 de decese şi 2.382 de vătămări fizice, ca urmare a confruntărilor violente din Bucureşti şi principalele oraşe ale României.

În intervalul 22-30 decembrie 1989, forţele MApN au tras aproximativ 12.600.000 de cartuşe, plus sute de obuze trase cu blindatele (tancuri), numeroase lovituri cu aruncătoarele de grenade (AG) şi grenade de mână (ofensive şi defensive)”.

Prin rechizitoriul Secției Parchetelor militare din 29 iulie 2022, în dosarul penal intitulat generic ,,Revoluția română din decembrie 1989” s-a dispus trimiterea în judecată pentru infracțiuni contra umanității a următorilor:

  • Ion Iliescu – fost președinte al României
  • Gelu Voican Voiculescu – fost viceprim-ministru al Guvernului României și
  • Iosif Rus – general (rtr.) – fost șef al Aviației Militare

Marți, Parchetul General a publicat volumul 1 al rechizitoriului, care are 345 de pagini.

Nervi și confuzie în prima zi cu reguli de parcare, în București – Fotoreportaj (SpotMedia)

Marți, pe 16 august, în Centrul Capitalei, unii dintre șoferi au scăpat de amendă, cu toate că și-au lăsat mașinile aiurea, pe trotuare sau în alte locuri în care parcarea e interzisă.

Alți șoferi au fost sancționați, deși parcaseră legal și chiar achitaseră tarif de parcare. Doar pentru că Primăria Municipiului București (PMB) nu i-a avertizat din timp că riscă să ajungă în această situație.

Vedeți pe pagina SpotMedia cum a fost posibil și cum s-a desfășurat prima zi în care, în Centrul Capitalei, s-a aplicat, în sfârșit, un regulament de parcare adoptat în urmă cu 3 ani de Consiliul General al Municipiului București (CGMB).


Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola