Război politic total pe cadavrul unei femei. Condamnați la repetare (SpotMedia)

inquam photos sabin cirstoveanu

Cazul femeii ucise de câini: Cine sunt vinovații (Adevărul)

De mai bine de 48 de ore, Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor și Poliția Locală își pasează responsabilitatea pentru moartea cumplită a femeii, care a fost sfâșiată de o haită de câini în zona Lacul Morii din Sectorul 6 al Bucureștiului. Prima instituție este responsabilă cu monitorizarea și strângerea câinilor maidanezi, iar cea de-a doua ar trebui să-i amendeze pe stăpânii care nu și-au microcipat și sterilizat animalele sau care nu îi țin pe proprietăţi private bine îngrădite.

Mai multe anchete au fost declanșate după atacul de sâmbătă dimineața. Pe de o parte, Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei în colaborare cu Parchetul de pe lângă Tribunalul București au deschis un dosar penal in rem pentru omor din culpă, iar pe de altă parte, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat că a demarat o anchetă la Poliţia Locală Sector 6.

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor, instituția din subordinea Primăriei Capitalei care se ocupă de câinii fără stăpân, a avut în 2022 un buget de 17,8 milioane de lei.

Directorul general al ASPA este Georgiana Constantina Preda, conform site-ului instituției. Aceasta a candidat din partea PSD la Consiliul Local Sector 1.

Șeful biroului pentru gestionarea câinilor fără stăpân are un salariu de bază de 9.690 de lei, la care se adaugă un spor de muncă pentru condiții vătămătoare de 1.238 de lei.

Cum te aperi de câinii agresivi? Sfaturile dresorilor: „În niciun caz să nu fugi!”. Nu trebuie să arăți că îți este frică, nu trebuie să țipi sau să încerci să lovești câinele. Este bine să eviți inclusiv contactul vizual. Așază-te într-o poziție laterală față de animal, fără însă a-l pierde din priviri. Dacă ai cu tine o poșetă, un rucsac, o umbrelă, o sacoșă, un băț, pune obiectul în fața ta, între tine și câine. O măsură bună de siguranță este să ai un obiect vestimentar mereu asupra ta: o bluză sau un hanorac legat în jurul taliei. De asemenea, dacă te miști suficient de repede, te poți descălța și poți folosi și unul dintre pantofii de alergare pentru această manevră. Sau chiar o sticlă cu apă.

În cazul unui atac, experții recomandă protejarea gâtului, feței și pieptului. „De asemenea, ține pumnii strânși, pentru a-ți proteja degetele. Dacă mușcătura e inevitabilă, cele mai sigure zone sunt antebrațele și gambele. O mușcătură de coapsă poate provoca sângerări fatale“. De asemenea, nu trebuie să încercăm să tragem mâna sau partea corpului care a fost mușcată pentru a nu agrava rana, rupând carnea.

Citiți mai mult în Adevărul.

Război politic total pe cadavrul unei femei. Condamnați la repetare (SpotMedia)

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu comentează moartea înfiorătoare a femeii care a fost mâncată de vie de câini. Aceasta a devenit nimic mai mult decât cadrul unui război politic în care taberele Ciprian Ciucu și Nicușor Dan se încaieră precum haitele de lângă Lacul Morii, într-o răfuială pentru demolarea adversarului și exonerarea proprie/a preferatului.

Crima aceasta oribilă, pentru că este o crimă, are mai mulți coautori instituționali, conform responsabilităților legale.

În primul rând, este vorba despre ASPA. În mod evident, în zona Lacul Morii, ASPA nu și-a făcut treaba.

Apoi, Poliția Locală a sectorului 6 care nu s-a ocupat de proprietarii care lasă câinii să iasă din curți nestingheriți, care nu a dat nicio amendă în zonă. Poliția locală nu ar trebui reformată, ea ar trebui desființată, singurul ei scop fiind să asigure niște lefuri generoase unor clienți politici și primarului propriul lui instrument de putere în scopuri de toate felurile.

O vină aparține și poliției naționale, pentru că în cele 9 luni de când a fost deschis dosarul penal pentru vătămarea aceleiași victime de aceleași haite, el zace prin sertare pe care sforăie polițiști și procurorul de caz.

Nu Nicușor Dan și Ciprian Ciucu ar fi trebuit să alerge personal după câini. Dar au responsabilitatea pentru instituțiile care nu au funcționat în subordinea lor, a măsurilor urgente pe care trebuie să le ia că să nu se repete.

Integral pe pagina SpotMedia.

Societatea civilă de partid și de stat. Cum și-a tras ministrul Bode oamenii în funcții la stat (Libertatea)

Lucian Bode are un profil mai puțin cunoscut. Acela de ONG-ist. El a fondat două organizații non-guvernamentale. După ce a ajuns parlamentar și mai apoi ministru, cinci oameni din Pro Demos și din „Sălăjenii contează“ l-au urmat și au ajuns să dețină funcții importante în stat.

Libertatea i-a trimis ministrului Lucian Bode rugămintea de a explica felul în care colegii săi de ONG-uri au ajuns să dețină funcții importante în stat. Ministrul nu a răspuns solicitării ziarului.

Cine se înfruptă din comoara agricolă a statului: Care sunt cei mai mari concesionari ai terenurilor aflate în patrimoniul Agenţiei Domeniilor Statului din România? (Ziaruul Financiar)

Peste 50% din suprafaţa de teren concesionată de Agenţia Do­meniilor Statu­lui – 130.000 de hectare – este lucrată de primele zece companii din cele aproape 600 cu care a încheiat contracte, arată o analiză ZF pe baza datelor oferite de Agenţia Domeniilor Statului (ADS).

În top 10 cele mai mari contracte de concesiune a terenurilor aflate în patrimoniul Agenţiei Domeniilor Statului se află arabii de la Al Dahra, trei companii cu acţionariat libanez, parte a grupului Maria, cu peste 25.000 de hectare, Jean Valvis, fondatorul brandului Aqua Carpatica, grupul Vargas 10 din Spania, un acţionar italian şi politicianul PSD Paul Stănescu.

Istoric! (Gazeta Sporturilor)

Cristina Neagu a marcat ieri golul 1.000 în Liga Campionilor, fiind a treia jucătoare din lume care reușește această performanță, iar CSM București, 27-25 cu Bietigheim, s-a calificat în sferturi. Acolo unde are șanse mari să ajungă și Rapid, învingătoare în fața turcoaicelor de la Kastamonu, 28-22.


Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola