Ziua Mondială SIDA marcată la Galati prin campania „InspiRED”

Asociaţia Persoanelor Afectate (APA) Brăila implementează la nivelul judeţelor Brăila şi Galati campania „InspiRED”, un proiect al Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA).

sida

Proiectul îşi propune să aducă în atenţia comunităţii problematica infecţiei cu HIV, faptul că persoanele cu HIV există, că ele au dreptul la o viaţă normală, invitând populaţia la informare, deschidere, acceptare şi toleranţă. Acţiunile au loc în contextul în care la 1 Decembrie se marchează la nivel mondial lupta cu virusul HIV şi susţinerea pentru cei care trăiesc cu HIV. Activităţile campaniei cuprind: o dezbatere cu participarea autorităţilor, organizaţii neguvernamentale, mass-media, alţi actori implicaţi cu tema „HIV/SIDA o problemă a comunităţii”; o campanie de informare în şcolile din judeţ cu teme legate de prevenirea infecţiei cu HIV în rândul tinerilor, o campanie de informare stradală cu ajutorul unor pliante care vor fi distribuite populaţiei; grupuri de suport cu pacienţii seropozitivi din judeţ; alte acţiuni publice de conştientizare
Un raport recent al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării arată că populaţia consideră că persoaneloe seropozitive sunt categoria de persoane cele mai expuse riscului de discriminare în România (Percepţii şi atitudini privind discriminarea. Raport de cercetare realizat pentru Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, (august 2015)). Alt studiu derulat de către Conf. Univ. Dr. Florin Lazăr pe un eşantion de respondenţi format exclusiv din pacienţi diagnosticaţi cu infecţie HIV arată că 63,7 % dintre respondenţi nu se simt în siguranţă dacă mărturisesc faptul că sunt infectaţi, încercând să ţină secretul cu orice preţ, 48,1% se simt afectaţi de atitudinea celor din jur faţă de persoanele seropozitive, 29,2% au primit insulte şi injurii, 24,2% au fost refuzaţi în cadrul serviciilor medicale”, precizează APA. In acest context, Campania „InspiRED” îndeamnă oamenii să fie informaţi cu privire la infecţia cu HIV şi modalităţile de transmitere, să aibă o atitudine responsabilă şi deschisă faţă de persoanele infectate cu HIV, în care teama nu îşi mai găseşte locul, să manifeste deschidere faţă de persoanele ce trăiesc cu HIV/SIDA atunci când au ocazia să le întâlnească ori să vorbeasca despre ele.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola