Afacerile care produc bani tot anul în România: cifra de afaceri crește chiar și acum

idei de afaceri comert

Deși nu traversăm deloc o perioadă optimă pentru sectorul privat, există ramuri economice unde afacerile merg de parcă nu există niciun fel de problemă.

De exemplu, asistăm la o creștere semnificativă a cifrei de afaceri în comerțul cu ridicata. Cele mai recente date furnizate de Institutul Național de Statistică (INS), relevă faptul că în luna mai 2023, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut, în termeni nominali, faţă de luna aprilie 2023, atât ca serie brută cu 13,1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,2%

Faţă de luna mai 2022, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în luna mai 2023, a crescut, în termeni nominali, atât ca serie brută cu 6,9%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7,2%.

Ce afaceri n-au moarte în România, indiferent de sezon. Sunt mereu profitabile

„Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1.I-31.V.2023, comparativ cu perioada 1.I-31.V.2022, a înregistrat o creştere, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 5,3%, datorită creșterii activităţilor de intermediere în comerţul cu ridicata (+25,0%), comerţului cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+16,7%), comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+16,0%), comerţului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+10,4%), comerţului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+6,9%), comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+3,5%) şi comerţului cu ridicata nespecializat (+2,4%).

Comerţul cu ridicata specializat al altor produse a scăzut cu 6,1%. Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I-31.V.2023, comparativ cu perioada 1.I-31.V.2022, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 8,0%.”, se mai arată în analiza INS.


Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! prinGalati.ro preia articole din presa națională cu scopul de a oferi cititorilor informații utile și interesante din diverse surse online. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (playtech.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola