ShoeBox, campania pentru copii nevoiasi se defasoara si anul acesta

Campania ShoeBox continuă şi anul acesta, pentru a le aduce un zâmbet de sărbători copiilor şi adolescenţilor care provin din familii nevoiaşe sau care se află în grija statului. Acţiunea se va desfăşura până în data de 13 decembrie şi are la bază o echipă formată din gălăţeni inimoşi care doresc să îi ajute pe cei săraci, la care e posibil să nu ajungă Moş Crăciun – Rodica Argenti, Gabriel Negru, Anca Elena Bria, Adina Gheorghevici, Georgiana Octaviana Covăsneanu, Oana Aneresia, Oana Ţiplică, Stela Pârvan.
Campania ShoeBox presupune strângerea de cadouri în cutii de pantofi, nu în punguţe sau în saci. Cutiile trebuie ambalate frumos în hârtie de cadou (capacul şi corpul cutiei se învelesc separat) care vor fi deschise în prezenţa donatorului – ce nu e potrivit, va fi înapoiat, iar apoi vor fi sigilate şi etichetate. Organizatorii ţin să precizeze că nu au stocuri de cutii goale şi de aceea cadourile trebuie să vină însoţite de acest ambalaj. „Conţinutul cutiei trebuie să fie variat, însemnând jucării, dulciuri în termen de garanţie, articole de îmbrăcăminte, cărţi, rechizite, obiecte de igienă persoanlă sau alte obiecte utile sau care ar putea produce bucurie unui copil sau adolescent. Nu se acceptă articole sau obiecte din campanii politice, pliante sau cărţi religioase de niciun fel, ca să nu jignim pe nimeni”, a spus Anca-Elena Bria, unul dintre organizatori. Cei care vor să aducă bucurie de Crăciun unor copii nevoiaşi, pot dona cadourile gata ambalate în unul dintre cele patru centre de colectare: la căminul H studenţesc, camera 004 (persoană de contact Rodica Argenti – 0747867792), la Dunărea Mall, pe strada Brăilei Nr.220, pe partea stângă (Gabriel Negru – 0748640387), în Piața Centrală, Hala de Produse Agroalimentare (halele vechi) stand F8 (tip magazin, nu tarabă; Anca-Elena Bria – 0744648103), în Piața Micro 39, Hala de Produse Agroalimentare, stand A9 (tip magazin, nu tarabă; Anca-Elena Bria – 0744648103).
„Aceste cadouri nu sunt aduse de Moș Crăciun, nu e nimic magic sau miraculos în această campanie, este vorba doar de dorința oamenilor simpli și normali din Galați de a oferi o bucurie altor oameni aflați în dificultate, fără a aștepta răsplată, fără a ieși în lumina rampei”, a mai spus Anca-Elena Bria.
***
ShoeBox a debutat la nivel naţional în urmă cu 7 ani şi, la nivel local, a fost preluat anul trecut, când voluntarii au reuşit să strângă şi sp distribuie aproximativ 650 de cutii de cadouri. Cutiile au mers la 80 de elevi ai Şcolii Nr.15 „Elena Cuza” din Galaţi, 17 familii (cu câte 2 până la 6 copii), 75 de copii din Galați, Cosmești, Grivița, Giurgiulești, 49 copii din Movileni (preșcolari și elevi), 25 de copii de la Centrul „Negru Vodă” și 11 copii de la Spitalul „Elisabeta Doamna”. De asemenea, multe cadouri au ajuns după sărbătorile de iarnă la Școala Emil Gârleanu, aproximativ 20, și la Școala Nr. 1 Gănești, aproximativ 90 de cadouri.

Picture of Mihaela Gîdei

Mihaela Gîdei

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola