„Noaptea în Bibliotecă”- expoziţii, concursuri, concerte şi filme

În ziua de 3 spre 4 octombrie 2015, între orele 12.00 – 24.30, toţi gălăţenii sunt invitaţi la evenimentul cultural „Noaptea în Bibliotecă la Galaţi”, manifestare aflată la cea de-a cincea ediţie. Intrarea la acest eveniment este liberă.

bibliot

Proiectul „Noaptea în Bibliotecă la Galaţi” va oferi numeroase acţiuni, care se vor derula la sediul central al instituţiei de pe strada Mihai Bravu nr. 16. Deschiderea oficială a manifestării va avea loc la ora 12.00, în curtea Bibliotecii, după care va urma un „Târg de carte”, cu participarea editurilor locale şi din ţară. Între orele 12.00 şi 24.30 se va desfăşura o campanie de primire şi redistribuire a donaţiilor iubitorilor de carte şi comunitate, denumită „Implică-te şi tu- Donează o carte”. La ora 12.30 este programat un concurs pentru copii cu vârste cuprinse între 8 şi 10 ani şi anume „Bătălia poveştilor”, iar de la ora 13.00, la secţia adulţi, se va desfăşura „Întâlnire surpriză cu o carte”, campanie de promovare a publicaţiilor nou-intrate în Bibliotecă. În continuare, de la ora 14.00, este programată o altă campanie de promovare a culturii şi anume „Bookleta”, urmată de momente folclorice cu artişti populari de la Centrul Cultural Dunărea de Jos, care se vor desfăşura pe platoul din faţa Bibliotecii. Programul continuă cu o lectură publică,”Top 50 de cărţi preferate de copii”, în cadrul secţiei pentru copii, la care participă membrii Clubului Curioşilor. De la ora 25.30, reprezentanţii Oriflame vor prezenta „Ora de frumuseţe- să învăţăm noi tehnici pentru make-upul de zi şi de noapte”.
Începând cu ora 16.00, în Sala Mihai Eminescu, de la etajul 1, va avea loc deschiderea oficială a noii sesiuni de toamnă-iarnă a Salonului literar ”Axis Libri”, moderată de profesorul Theodor Parapiru. Totodată sunt programate şi lansări de carte: „Viaţa de pilot”, autor Ioan Gh. Tofan şi „Pe firul apei”, autor Constantin Costache. La ora 17.30, copii de la Şcoala nr.33 vor realiza o activitate denumită:” Copii şi personajele lui Creangă-prezentarea personajului îndrăgit”, care se va desfăşura în holul mare de la parterul Bibliotecii. În acelaşi timp, tot în holul mare, se va desfăşura şi o activitate de face-painting pentru copii. De la ora 18.00, în sala Mihai Eminescu, va avea loc o prezentare în power point şi anume: ” Călătorie în sistemul solar, prezentată de elevul Alexandru Manolescu de la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri, membru al Astroclubului ” Călin Ppopovici”.
Tot la ora 18.00, voluntarii Bibliotecii vor realiza un Flash mob în scopul promovării lecturii si a Bibliotecii, iar la ora 18.30, în sala Mihai Eminescu, este programat un concurs, „Booktrailerul-modalitate de a promova o carte”, la care vor participa elevi de la Colegiul Naţional Mihail Kogălniceanu şi Colegiul Naţional Costache Negri. De la ora 19.00, un alt concurs se va desfăşura în cadrul secţiei Împrumut la domiciliu pentru Adulţi, intitulat ” Noaptea Bibliodetectivilor”, urmat la ora 20.00 de „Noaptea poveştilor de groază”, o lectură publică din cărţile de groază ale Bibliotecii. Programul continuă cu muzică folk, invitat fiind George Constantin. La finalul serii vor fi prezentate o serie de filme, în Sala Mihai Eminescu. De asemenea, gălăţenii prezenţi vor putea admira o serie de expoziţii. Expoziţia „Cărţi de noapte bună” va putea fi vizitată în intervalul 12.00-24.30, fiind deschisă special pentru acest eveniment. În plus, în perioada 1-15 octombrie 2015, în holul mare de la parter va fi amenajată expoziţia „Disney şi cărţile Violettei”, iar în perioada 1-30 octombrie o expoziţie de filme documentare şi artistice din colecţia multimedia denumită „Dragostea pentru animale, dovada culturii – 4 octombrie Ziua Internaţională a animalelor” va fi instalată la Mezanin, dar şi o altă expoziţie iconografică, „Oraşe europene în gravuri”, va fi amenajată la Popasul Bibliografului.
În perioada 1-8 octombrie, în foierul sălilor de lectură de la etajul 1, vizitatorii vot admira alte două expoziţii, una este dedicată Zilei Internaţionale a muzicii, intutulată „Pe aripile muzicii Universale”, iar cea de-a doua expoziţie, care cuprinde documente din colecţiile Sălii de Lectură, este dedicată Zilei Mondiale ale Educatorilor.
În perioada 2-5 octombrie, la Secţia Colecţii Speciale, va fi prezentată o expoziţie de fotografii din colecţiile speciale ale Bibliotecii, care ilustrează Galaţiul în anii ’60.
Vizitatorii pot beneficia în cadrul evenimentului şi de serviciile obişnuite ale bibliotecii, iar cititorii restanţieri vor fi scutiţi, dacă returnează în această zi cărţile sau documentele împrumutate, de plata penalităţilor pentru întârziere.

Picture of Alina Bararu

Alina Bararu

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola