Galatenii sunt invitaţi la Maratonul de Citit

Pe 23 aprilie, când este sărbătorită Ziua Mondială a Cărţii, librăriile Humanitas şi platforma online Booktopia îi invită pe cititori la Maratonul de Citit. Sub sloganul „Tu citeşti – şi noi donăm!“, fiecare participare în plus la maraton înseamnă o carte nouă pentru bibliotecile din zonele defavorizate.

Astfel, pasionaţii de lectură sunt invitaţi la cea mai apropiată librărie Humanitas să citească un fragment dintr-o carte pe care o consideră importantă, care le place mult şi ţin morţiş s-o împartă cu ceilalţi. Prezenţa lor la acest Maraton va face posibilă donarea unei noi cărţi bibliotecilor rurale şi altor zone defavorizate. Pentru fiecare participant, librăria Humanitas dăruieste o carte cuiva care are nevoie de ea. Anul acesta, „Maratonul de citit” susține Podul de carti, un proiect ce-și propune să strângă 500 000 de cărți în limba română pentru bibliotecile din Republica Moldova.

Dacă te înscrii la maraton, trimiți și tu o carte peste Prut! Tot ce trebuie să faci este să vii joi, 23 aprilie, de la ora 12.00, în cea mai apropiată librărie Humanitas, și să citeşti un fragment dintr-o carte pe care o consideri importantă. Programul librăriilor se adapteaza nevoilor cititorilor. In plus, cei care se înscriu la Maraton pe site-ul Booktopia au parte de 20% reducere la toate cărţile din librărie. Edituri partenere în această campanie sunt: Polirom, RAO, Litera, Curtea Veche Publishing, Nemira, Humanitas, Humanitas Fiction şi Humanitas Multimedia.

Congresul General UNESCO a declarat 23 aprilie, Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor, iar în România, printr-o Hotărâre de Guvern din 2005, data de 23 aprilie a fost declarată Ziua Bibliotecarului. Astfel, în ziua de 23 aprilie, toţi bibliotecarii din România îşi sărbătoresc ziua profesiei, prin manifestări specifice meseriei, prin sesiuni şi comunicări, bilanţuri ale activităţii, premieri, cât şi alte activităţi care conduc la perfecţionarea relaţionării acestora cu utilizatorii. Cu această ocazie, bibliotecarii au ocazia să prezinte în fața colegilor de breaslă realizările profesionale, dar şi să dezbată teme de interes legate de promovarea profesiei de bibliotecar.

Picture of Alina Bararu

Alina Bararu

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola