post-title Dragobetele străbun, sărbătoarea românească a iubirii

Dragobetele străbun, sărbătoarea românească a iubirii

Dragobetele străbun, sărbătoarea românească a iubirii

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi în parteneriat cu Școala Gimnazială „Iulia Haşdeu” Galaţi vă invită miercuri, 24 februarie 2016, ora 930, la expunerea cu tema: „Dragobetele străbun, sărbătoarea românească a iubirii”.

Afis Dragobetele 24 feb

A avea cât mai multe sărbători în care să ne putem bucura, să celebrăm iubirea față de aproapele nostru, nu este un lucru rău, ba dimpotrivă! Însă, a uita tradiția noastră, serbată de moșii și strămoșii noștri, ca expresie a resurselor spirituale ale neamului românesc, este un păcat!
Ziua Sfântului Valentin sau Valentine’s Day, de câţiva ani buni a devenit o sărbătoare intens mediatizată în ţara noastră, tinzând să fie încoronată ziua oficială a dragostei, cea mai sensibilă şi cea mai romantică dintre toate.
Este o datorie de suflet să ne reamintim sărbătorile tradiționale, deoarece ele ne reprezintă, sunt identitatea noastră culturală, care ne diferențiază de alte popoare.
Să-i dăm aşadar, Dragobetelui frumos, ceea ce i se cuvine de drept, ziua de 24 februarie, o zi a dragostei și a iubirii! (muzeograf Ionela Daniela Antohe)
Evenimentul se va desfăşura la Muzeul „Casa Cuza Voda” Galaţi (str. Al. I. Cuza, nr. 80).

Altii au citit si...