Dragobetele străbun, sărbătoarea românească a iubirii

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi în parteneriat cu Școala Gimnazială „Iulia Haşdeu” Galaţi vă invită miercuri, 24 februarie 2016, ora 930, la expunerea cu tema: „Dragobetele străbun, sărbătoarea românească a iubirii”.

Afis Dragobetele 24 feb

A avea cât mai multe sărbători în care să ne putem bucura, să celebrăm iubirea față de aproapele nostru, nu este un lucru rău, ba dimpotrivă! Însă, a uita tradiția noastră, serbată de moșii și strămoșii noștri, ca expresie a resurselor spirituale ale neamului românesc, este un păcat!
Ziua Sfântului Valentin sau Valentine’s Day, de câţiva ani buni a devenit o sărbătoare intens mediatizată în ţara noastră, tinzând să fie încoronată ziua oficială a dragostei, cea mai sensibilă şi cea mai romantică dintre toate.
Este o datorie de suflet să ne reamintim sărbătorile tradiționale, deoarece ele ne reprezintă, sunt identitatea noastră culturală, care ne diferențiază de alte popoare.
Să-i dăm aşadar, Dragobetelui frumos, ceea ce i se cuvine de drept, ziua de 24 februarie, o zi a dragostei și a iubirii! (muzeograf Ionela Daniela Antohe)
Evenimentul se va desfăşura la Muzeul „Casa Cuza Voda” Galaţi (str. Al. I. Cuza, nr. 80).

Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola