CFR a paralizat aproape complet: câte trenuri au cedat de la caniculă. Călători leșinați, ridicați cu ambulanța din trenuri

trenuri oprite in camp de calcura

Situație dramatică pentru oamenii care s-au încumetat să circule în aceste zile pe calea ferată.

Nu mai puțin de șapte trenuri care străbat țara s-au defectat în 48 de ore, ajungând la destinație cu întârzieri de sute de minute. Au fost călători care au leșinat de căldură în vagoanele încinse, fără aer condiționat și fără apă, fiind solicitat ajutorul SMURD. În cazul trenului care circulă pe ruta Vatra Dornei-București Nord, două locomotive s-au stricat pe o distanță de un kilometru.

Trenul IRN 1654 a ajuns marți dimineață în Gara de Nord din București cu o întârziere de peste două ore, după ce a avut nu una, ci două locomotive defecte pe parcurs. Probleme au fost și la alte trenuri ale operatorului feroviar de stat, în special la cele de noapte care în această dimineață ar fi trebuit să ajungă la malul mării. Dar nu numai. Un călător a fost luat cu salvarea după ce i s-a făcut rău în tren din cauza căldurii, scrie clubferoviar.ro

Sunt probleme marți dimineață și pe ruta Craiova-Pitești. Trenul 9259 are o osie blocată, iar echipele de intervenție acționează pentru deblocarea liniei. Din această cauză, în stația Pârvu este blocat și trenul care vine din sensul opus, R-e 9262. Potrivit oficialilor CFR Călători, deblocarea circulației pe această secție (linie simplă neelectrificată) este estimată pentru ora 10.00.

Trenul IRN 1654. Garnitura a plecat luni seara la ora 20.40 din stația Vatra Dornei Băi, cu destinația finală Gara de Nord din București. Numai că până la următoarea stație, Vatra Dornei (distanță de 1 km), locomotiva aflată la tracțiune, EA 464, s-a defectat și a fost adusă în ajutor EA 799.

La Vatra Dornei însă, a fost necesară detașarea ambelor locomotive, pentru că și EA 799 s-a defectat, iar trenul a fost tractat în continuare de EA 820 până la stația Suceava. Acolo, locomotiva a fost înlocuită cu EA 170 (așa se procedează la acest tren, se schimbă locomotiva la Suceava). Am avut parte deci, pe o distanță de 1 km, de două locomotive defecte la tracțiunea aceluiași tren, care a ajuns în Gara de Nord din București cu o întârziere de 151 de minute (două ore și jumătate).

Au fost multe alte probleme pe calea ferată, la trenurile operate de SNTFC CFR Călători. Trenul IRN 1932 Oradea-Constanța (cu grupă de Mangalia) a schimbat luni seara locomotiva la doar 35 km de la plecarea din stația de formare. Astfel, la Aleșd a fost schimbată locomotiva GM 989 cu GM 1013.

Trenul a plecat luni după-amiază la ora 16.21 din Oradea și ar fi trebuit să ajungă la destinația finală, Mangalia, la ora 9.56. La ora publicării acestui articol, garnitura se afla la Cernavodă Pod, cu o întârziere de 59 de minute.

Un alt tren care se deplasa spre litoral a avut probleme pe traseu. Este vorba de trenul IRN 1992, care a plecat aseară din start, din stația Timișoara Nord, cu 28 de minute întârziere față de ora din livret – 18.09. La Roșiori Nord, locomotiva EA 928 a fost înlocuită cu EA 760. Trenul va ajunge la Mangalia cu o întârziere de 83 de minute față de ora stabilită – 9.00.

Probleme sunt și la trenul IRN 1941, Satu Mare-Mangalia. Locomotiva aflată la tracțiune circulă în cinci motoare, potrivit informațiilor din sistemul CNCF CFR SA.

Din acest motiv, trenul care a plecat luni după amiază la ora 13.20 din stația Satu Mare, cu destinația finală stația Mangalia, unde ar fi trebuit să ajungă la ora 8.31, este și el întârziat.

A fost luat cu salvarea după ce i s-a făcut rău din cauza căldurii din tren

Probleme au fost și din cauza unor defecțiuni la instalația de climatizare. În trenul IR 1836, care a plecat luni dimineață la ora 7,40 din stația Cluj-Napoca, unui călător i s-a făcut rău din cauza căldurii insuportabile din vagon, iar la stația Craiova a fost chemat echipajul SMURD.

Persoana respectivă a fost preluată cu ambulanța și dusă la spital, unde a fost internat la ATI. Trenul a avut o întârziere de 142 de minute la sosirea la destinația finală, Gara de Nord din București.

Responsabilii SNTFC CFR Călători au încercat să ascundă o defectare de locomotivă între Gara de Nord și Ramificația Pajura dând vina pe o barieră talonată.


Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! prinGalati.ro preia articole din presa națională cu scopul de a oferi cititorilor informații utile și interesante din diverse surse online. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (ziare.com). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola