Secretul celor mai gustoase jumări. Când trebuie să le scoți din ceaun și ce ingredient să adaugi ca să iasă crocante și fragede

jumari

O gospodină din Argeș a dezvăluit care este secretul celor mai gustoase jumări. Lista ingredientelor de care vei avea nevoie. Când să scoți jumările din ceaun, în funcție de cum vrei să iasă: uscate sau crocante. Află în rândurile de mai jos cum trebuie să procedezi.

Care este secretul celor mai gustoase jumări de porc

Jumările se numără printre preparatele tradiționale pe care românii le pregătesc în sezonul rece. Orice mâncare pe bază de porc este mereu apreciată, odată pusă pe mesele de sărbători. Ioana Enache, o gospodină din Argeș, a dezvăluit secretul celor mai gustoase jumări de porc.

Pentru ca jumările să iasă delicioase, trebuie neapărat să adaugi printre bucățile de slănină de porc ceapă. Aceasta va reduce gustul de grăsime al jumărilor și le va îmbunătăți aroma. Este de preferat ca slănina să aibă puțină carne de pe ea, să fie împănată, pentru ca jumările să iasă crocante.


Citește și: Secretul bunicii pentru cea mai bună carne de porc în untură. Ingredientele pentru un gust autentic, exact ca în copilărie


Lista ingredientelor de care vei avea nevoie

 • 3 kg slănină de porc (cu un pic de carne pe ea/slănină cu șorici)
 • 1 lingură jumătate-2 sare mare
 • 2 linguri apă
 • 1 ceapă mare/2 cepe medii

Cum gătești cele mai gustoase jumări de sărbători

 1. Se taie grăsimea sub formă de cuburi de circa 4-5 cm, se sărează bine și se amestecă.
 2. Se pune grăsimea la prăjit într-un ceaun, apoi se adaugă 2 linguri de apă.
 3. Se ține vasul acoperit, până când apa iese din bucățile puse la prăjit.
 4. Se continuă prăjirea bucăților de grăsime fără a ține capacul deasupra vasului.
 5. Se curăță, se spală și se taie ceapa în sferturi.
 6. Se adaugă ceapa în jumări, când acestea capătă o culoare rumenie.
 7. Se amestecă în jumări, până când ceapa se caramelizează.
 8. Se îndepărtează ceapa din vasul cu jumări.

Citește și: Rețeta originală de salată de boeuf. Ingredientele care îi dau un gust autentic, așa se prepara pe timpuri


Jumări uscate vs. crocante. Când le scoți din ceaun

Jumările se scot din vasul de bucătărie în funcție de cât de prăjite vrei să fie. Dacă preferi jumările uscate, scoate-le din vas odată cu ceapa. Dacă vrei să fie crocante, mai lasă-le câteva minute pe foc, la flacără de intensitate mică, apoi ține-le în sită, până când se scurge foarte bine grăsimea.

Jumările se pot servi la masă imediat, cu grijă să nu frigă. Pot fi consumate împreună cu ceapă, mămăligă, brânzeturi sau alte produse, potrivit preferințelor pe care le ai. Poftă bună!


Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! prinGalati.ro preia articole din presa națională cu scopul de a oferi cititorilor informații utile și interesante din diverse surse online. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (playtech.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola