Cum alegi carnea de porc pentru friptura de Crăciun

Luna decembrie este cea mai frumoasă, dar și cea mai agitată din an. Gospodinele se grăbesc să își finalizeze listele de cumpărături, iar vizitele în magazine pot dura și câteva ore, în căutarea ingredientelor perfecte pentru preparatele-vedetă ale sărbătorilor de iarnă. Învață cum trebuie să alegi carnea de porc pentru friptura de Crăciun.

Ce trebuie să știm când alegem carnea de porc pentru friptura de Crăciun

Când spunem sărbători de iarnă, ne luăm adio de la diete. Întâlnirile cu familia și prietenii nu sunt complete fără o masă plină cu preparate care mai de care mai gustoase și tentante. Pe lângă sarmale, salata de boeuf și cozonaci, din meniul de Crăciun nu poate lipsi friptura.

Dacă vrem să ne uimim musafirii, trebuie să știm cum se alege carnea pentru friptura de Crăciun. Nu toți porcii sunt egali, așa că, în funcție de preferințe, recomandările se schimbă.

În cazul în care ne dorim ca friptura să fie cât mai sățioasă, carnea din zona umerilor și a burții este cea mai bună variantă, fiind bogată în grăsimi ce se vor topi în timpul gătitului și vor da o textură și savoare de neegalat.

Dacă nu vreți să faceți niciun compromis la capitolul gust, însă preferați o carne mai slabă, se recomandă un mușchiuleț file. Acesta se prepară întreg, împănat sau glazurat, cu diferite combinații de condimente.

Totuși, există o variantă cu care nu putem da greș niciodată: ceafa de porc, mereu fragedă și gustoasă.

Sfatul măcelarilor

Tototdată, bucătarii iscusiți spun că friptura la cuptor se prepară mult mai repede, atunci când carnea are os, deoarece acesta este un bun conductor. De asemenea, preparatul va fi mult mai delicios dacă carnea este marinată înainte de a fi pusă la cuptor.

O altă problemă cu care se confruntă cei sau cele care se ocupă de pregătirea mâncării ce va fi servită la masa de Crăciun: cantitățile. Măcelarii ne sugerează să comandăm mereu puțin mai mult avem nevoie, pentru că porcul este o carne care se micșorează atunci când este gătită.

În cazul cărnii dezosate, de exemplu, ideal ar fi să avem la îndemână 200 – 250 de grame pentru fiecare musafir, în vreme ce pentru o friptură de porc din carne dezosată vor fi suficiente 1,5 – 2 kilograme de carne pentru o masă sățioasă la care se vor așeza șase persoane.

Citiți articolul original pe Impact

Negarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola