Cât de mult îngrașă salata de boeuf, preferata românilor de sărbători

Salata de boeuf se regăsește printre alimentele tradiționale de sărbători care nu lipsesc de pe mesele festive ale românilor, de Crăciun și Revelion.

Acest preparat ne poate afecta silueta, dar și sănătatea, dacă este consumat în exces, în special din pricina maionezei.

„Dacă analizăm salata de boeuf, ea este la bază un preparat sănătos deoarece conține legume și carne slabă, ambele fierte. Problema apare atunci când le amestecăm cu maioneza”, spune nutriționistul Gianluca Mech.

De ce este nesănătoasă maioneza?

„Maioneza este un amestec de ulei și gălbenuș de ou, astfel că e lesne de înțeles că îngrașă. Mai mult decât atât, consumată în exces, face rău sănătății. E important de menționat faptul că o singură lingură de ulei are aproximativ 120 de calorii. Există studii care au demonstrat că maioneza preparată în casă, dacă nu este pregătită și depozitată corespunzător, poate dezvolta bacterii dăunătoare. Cea din comerț, în schimb, conține aditivi și conservanți nocivi pentru sănătate”, spune nutriționistul Gianluca Mech.

Maioneza Light – o variantă mai bună?

„Dacă e să luăm în calcul exclusiv numărul de calorii, maioneza light poate fi o variantă mai bună. Noi însă trebuie să ne gândim și la sănătate, nu doar la greutate. Maioneza ușoară are mai puține calorii, dar conține amidon alimentar modificat, sirop de porumb bogat în fructoză, ulei de soia și mulți conservanți chimici”, adaugă nutriționistul Gianluca Mech.

Punem mai puțină maioneză în salata de boeuf?

„Pentru ca salata de boeuf să fie un preparat cât mai sănătos, e important să folosiți cât mai puțină maioneză în prepararea ei. Ingredientele principale trebuie să rămână legumele și carnea. Maioneză trebuie să punem foarte puțină, doar cât să lege ingredientele. Nicidecum să devină un ingredient în sine”, recomandă nutriționistul Gianluca Mech.

Câtă salată de boeuf mâncăm la masa de Crăciun?

„Cu siguranță la masa de Crăciun nu veți consuma doar salată de boeuf. Așadar, o porție nu trebuie să depășească două linguri. Țineți minte ca, după fiecare fel de mâncare, să faceți o pauză. Să lăsați mâncarea să se așeze înainte de a trece la felul următor. Senzația de sațietate se va instala astfel mai repede și veți mânca mult mai puțin”, este de părere nutriționistul Gianluca Mech.

Sursa foto: lauralaurentiu.ro

Citiți articolul original pe

Negarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola