Cauta
Adauga
Sign In

5 plaje din Europa unde nu vei da de români. Peisajele sunt desprinse din Rai

5 plaje din Europa unde nu vei da de români. Peisajele sunt desprinse din Rai

plaje din Europa unde nu vei da de romani

5 plaje din Europa ascunse de turiști. Plajele europene sunt la fel de diverse ca și continentul însuși. Asta face să fie uimitor faptul că majoritatea vizitatorilor Europei aleg ca destinație de plajă stațiunile consacrate. Mai ales cei cu bani aleg stațiuni, precum cele de pe Costa del Sol din Spania, Coasta Amalfi din Italia. Alții, mai pretențioși, aleg nisipurile aranjate și răsfățate de pe Riviera franceză. dar, pentru cei care vor să stea departe de zgomot și agloemrație, există cel puțin 5 plaje din Europa unde nu vei da de turiști, nici chiar de cei români. Peisajele din aceste zone sunt desprinse din Rai.

Vacanțe liniștite, departe de aglomerație

Majoritatea plajelor europene, și chiar mediteraneene elegante sunt populare din motive întemeiate. Poate prea populare. Savurarea unui pahar răcoros de rosé provensal pe promenada de la Cannes poate fi o fantezie de durată.

Dar faptul că vă chinuiți să vă faceți loc în coate în căldura care topește trotuarele poate face ca această imagine să nu mai fie atât de strălucitoare.

Și-atunci, în atare condiții, nu este de mirare că parte din turiști caută zone retrase. Caută plaje sălbatice, sau ascunse, de care știu foarte puțini.

Așa se face că există cel puțin 5 plaje în Europa unde nu dai de mulți turiști. Aici nu există nici turiști români, uni dintre ei avizi de plaje exotice.

Cele 5 plaje din Europa ascunse de turiști

Din fericire, dacă sunteți în căutarea unei experiențe de plajă diferite în timpul verii europene, există un întreg continent de explorat, cu o linie de coastă la fel de complexă ca un șal de dantelă portugheză.
Cu puțin efort și o mașină închiriată, vă veți găsi propriile plaje favorite. Dar pentru a începe, încercați una din cele 5 plaje din Europa ascunse turiștilor de masă.

Llanes, Spania

Chiar și cea mai frumoasă plajă are nevoie de un decor demn de urmat. Puține sunt la fel de antrenante ca pereții aurii ai munților Picos de Europa din nordul Spaniei.

Alegerea între plajă și munte nu este o dilemă în provincia Asturias, unde vârfurile de ac ale munților de 3.000 de metri se prăbușesc spre mare cu un minim de zonă de tranziție înainte de a face loc unui țărm împodobit cu plaje largi de nisip, golfuri înconjurate de stânci și golfuri adânci.

Alegeți orașul Llanes ca bază și veți avea la dispoziție toate facilitățile unui oraș de plajă. Totuși, aceasta este o stațiune dintr-o perioadă mai elegantă, balcoanele din fontă filigranată au vedere spre mici porturi de pescuit.

Plutele și plasele se usucă în aerul curat al mării. Copertinele elaborate din sticlă de la sfârșitul secolului al XIX-lea adaugă o grație din Lumea Veche la cafenelele de pe trotuar.

Deși tradiția gustărilor pintxo de mărimea unei mușcături așezate pe tejghelele barurilor a fost importată din Țara Bascilor din apropiere, tradiția bască de a taxa aceste gustări nu a fost importată.

Pentru cea mai bună dintre multele, foarte multele golfulețe și plaje ascunse din Llanes, îndreptați-vă spre vest, în afara orașului, trecând de încântătorul Poo de Llanes și continuați de-a lungul AS-263 pentru aproximativ 800 de metri.

La aproximativ o sută de metri după virajul la dreapta, care este semnalizat „Punto Limpio Llanes”, se află o parcare de pământ pe partea de nord.

De acolo, o pistă de mers pe jos duce la aproximativ 200 de metri până la Playa San Martín, cu apă limpede și curată și nisip auriu spălat de maree. Înotați alături de păsări marine care se plimbă și de insulițe din larg, fără nicio mașină la vedere.

Plaja Parlimentia din Franța, una din cele 5 plaje din Europa ascunse de turiști

Cei atrași de iahturi de plastic, bijuterii ostentative, vor găsi toate acestea  în strălucitoarele stațiuni mediteraneene franceze Cannes, Nisa și Saint Tropez. Ceea ce nu veți găsi din abundență aici sunt francezii înșiși.

Aceștia sunt peste tot pe coasta atlantică a Franței. Aici cultura relaxată a surfului se întâlnește cu sofisticarea franceză tradițională. Rezultatul este o celebrare glorioasă a distracției de vară.

Dacă nu știați, și în Franța există locuri unde poți găsi un colțișor departe de aglomerație. Mergeți la câțiva kilometri spre vest de fantezia Belle Époque care este Biarritz.

Urmați drumul de coastă și virați la dreapta pe Rue de La Pile d’Assiettes. GPS-ul vă va ajuta aici să ajungeți către o mică parcare.

Urmați poteca scurtă până la malul apei. Luați-o la stânga pentru plaja Lafitenia sau la dreapta pentru Parlimentia. Ambele sunt conectate de o scară șubredă sculptată în peninsula stâncoasă care le separă.

Drumul vă va duce într-un golfuleț de basm cu pietre carstice de poveste, ascuns între farmecul Biarritz și Saint-Jean-de-Luz, un oraș discret, dar bogat, situat la sud.

Casele tradiționale basce cu cadre de lemn din bască sunt răspândite pe dealurile care se întind spre Pirinei. Munții din nordul Spaniei sunt vizibili chiar dincolo de golf.

Răcoritoare după înot? Faceți ce fac localnicii și mergeți spre sud pe autostrada A-6. Sunt câțiva kilometri până în Spania. În Astigarraga, de exemplu, sidrerias tradiționale sunt o ocazie de neratat pentru imersiune culturală.

Cinele își croiesc drum printr-un meniu fix cu omletă de cod sărat și fripturi uriașe de vită învechită, stropite cu cidru nelimitat servit direct din butoaiele de la înălțimea capului. Este o experiență chintesențială a regiunii și un răsfăț accesibil la mai puțin de 30 de dolari de persoană.

Plaja San Juan Lanzarote

Lanzarote, face parte insulele Canare din Spania. Inslua este mai aproape de Africa de Vest decât de Madrid,și găzduiește peisaje mai tipice deșertului Atacama decât orice altceva pe care l-ați asocia cu Europa.

Pe coasta de nord-vest a acestei insule lungi de 50 de kilometri, în jurul satului La Santa, țărmul este format în cea mai mare parte din formațiuni de rocă de lavă neagră care se prăbușesc abrupt în apa limpede.

Deși poate părea neatrăgător pe hârtie, în realitate este o priveliște hipnotizantă. Între rocile negre și soarele strălucitor, apa adâncă capătă o nuanță magnifică de turcoaz profund, pe care vă veți strădui să o egalizați oriunde altundeva pe planetă.

Causeway Coast, Irlanda de Nord

Turismul din regiune se concentrează pe stațiunile Portrush, Portstewart și pe vasta plajă de nisip alb din Whitepark Bay. La distileria Bushmills se organizează tururi ale celei mai vechi fabrici de whisky din Irlanda.

Vara există un serviciu de tren cu ecartament îngust care leagă orașul de Giant’s Causeway. De altfel este o curiozitate geologică formată din coloane octogonale de bazalt, formate în mod natural, care coboară în mare.

Faceți o excursie la podul de frânghii care se clatină de la Carrick-a-Rede sau în portul Ballintoy din apropiere – un loc de filmare în Game of Thrones.

Dacă tânjiți după ceva cu adevărat îndepărtat, o plajă secretă vă așteaptă la puțin peste o milă la est de Giant’s Causeway.

Nu există niciun drum. Va trebui să urmați poteca de pe faleză de la centrul de vizitare Causeway până la un punct înalt, chiar după Lacada Point, unde poteca se schimbă la 180 de grade.

Indicațiile sunt dificile, dar veți ști când ați ajuns. Odată ce veți vedea poiană netedă în formă de U care se rostogolește spre spărturile Atlanticului, veți uita de picioarele obosite.

Valea Mondego din Portugalia, în topul celor 5 plaje din Europa ascunse de turiști

Vă propunem cu totul altceva pentru locația finală. Nu am spus niciodată că trebuie să fie pe mare, nu-i așa?

Istoria marină a Portugaliei este o parte esențială a culturii țării, dar este doar o parte a poveștii. Desigur, veți găsi kilometri întregi de plaje aurii nedeschise de-a lungul coastelor de vest și de sud ale țării, de la întinderile largi din Viana do Castelo, în nord, până la locurile de joacă urbane cochete care sunt plajele orașului Costa de Caparica din Lisabona.

În oricare dintre orașele de pe plajă, cu excepția celui mai mic, veți găsi piețe de pește rafinate, lucrate din fontă și sticlă, cu exponate de fructe de mare proaspăt pescuite, așezate pe gheață spartă, la prețuri exorbitante.

Însă plajele fluviale ale Portugaliei sunt mai puțin cunoscute și adesea ascunse pentru toți, cu excepția călătorilor bine informați.

Chiar în amonte de orașul universitar Coimbra, de-a lungul râului Mondego, în direcția Penacova, există o serie de plaje fluviale. Acestea sunt acolo tot anul. Dar din mai până în septembrie sunt disponibile dușuri, cafenele, vestiare, închirieri de caiace și altele asemenea.

Concluzie

Indiferent dacă alegeți una din aceste 5 plaje din Europa, până la urmă fiecare dintre noi are nevoie de liniște. Este foarte greu să o găsești pe plajele aglomerate, pline de turiști gălăgioși. Așa că, dacă vi se par interesante propunerile noastre, pregătiți-vă bagajele și porniți la drum. Vacanță plăcută!


Citiți articolul original pe Citeste…

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALTII AU CITIT SI...

0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
Nici o recenzie

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola