David Popovici, studiu de caz pentru străini. Specialiștii sunt uluiți de înotătorul român: ‘E înfricoșător’

david popovici

David Popovici a devenit studiu de caz pentru străini, pentru că specialiștii sunt uluiți de înotătorul român. Sportivul de doar 17 ani a devenit în doar două luni „regele natației mondiale”. S-a impus atât la seniori, cât și la juniori, reușind să devină dublu campion mondial și european inclusiv la întrecerile din liga mare a înotătorilor.

David Popovici, studiat de străini. De unde vin performanțele?

David Popovici i-a uluit pe specialiști cu performanțele lui, dublu campion mondial și european. În plus, a spulberat recordul mondial la 100 metri liber, deținut timp de 13 ani de brazilianul Cesar Celio Filho. David Popovici a devenit una dintre vedetele acestui sport, experții fiind dornici să-l studieze.

„Extraterestru”, „Fenomen”, „Regele David” sunt doar câteva dintre epitetele atribuite înotătorului român de 17 ani. David Popovici era deja urmărit pentru potențialul uriaș pe care îl avea și pe care l-a arătat la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokio, însă sportivul a „explodat” pur și simplu în vara aceasta.

David Popovici s-a făcut remarcat la campionatul de la Budapesta

David Popovici a devenit în iunie dublu campion mondial la Campionatul Mondial de la Budapesta, în probele de 100 și 200 metri liber. Luna aceasta a repetat isprava, însă de data aceasta la Campionatele Europene de seniori de la Roma, unde a stabilit și un nou record mondial pe distanța de 100 metri liber, doborând o performanța care persista de 13 ani.

De altfel, David Popovici a spus că ar vrea să devină „un studiu de caz”, pentru ca oamenii să înțeleagă cum pot deveni ei înșiși mai buni.

Ce vrea David Popovici

„Vreau ca oamenii să facă un studiu de caz din mine. Oamenii pot deveni mai buni decât mine dacă reușesc să mă studieze bine. Ceea ce fac bine în fiecare zi, în afară că mă antrenez și mănânc bine și fac tot felul de lucruri bine și spre un singur obiectiv, este că sunt foarte disciplinat și mă gândesc în fiecare clipă, dacă nu sunt în vacanță, la ceea ce vreau să obțin.

Ori de câte ori sunt descurajat de ceva sau mă simt puțin deprimat, pentru că se poate întâmpla, ai avut o noapte grea, nu ai putut dormi sau ceva rău s-a întâmplat, pot aproape instantaneu să sting orice gând negativ și să intru în apă și să înot repede și bine. Cred că am această capacitate de a mă detașa de orice se întâmplă”, i-a spus David Popovici lui Brett Hawke în cadrul podcastului realizat de acesta.

Lumea sportivă, speriată de David Popovici

David Popovici i-a impresionat și pe foști mari înotători, inclusiv pe brazilianul Cesar Celio Filho, fostul deținător al recordului la 100 de metri liber.

Acesta a spus că „partea cea mai înfricoșătoare” la sportivul român este cât de mult loc mai are pentru a-și îmbunătăți performanțele, ținând cont de vârsta lui, doar 17 ani.

 


Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola