Festivalul National de Comedie si-a deschis portile

Deschiderea Festivalului Naţional de Comedie a avut loc luni seară la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, eveniment marcat prin acordarea premiilor pentru concursul de dramaturgie şi spectacolul „39 de trepte”, oferit de Teatrul Notarra din Bucureşti.
„Ne bucurăm că am reuşit ca şi în acest an să continuăm tradiţia de a sărbători comedia împreună cu dumneavoastră în acest magic templu, locul în care păşim de fiecare dată cu aceeaşi prospeţime, cu aceeaşi curiozitate. E locul care încearcă să ne facă mai buni, mai senini. Veţi asista, timp de 11 zile, la construirea unui microcosmos al lumii în care trăim”, a spus, în cadrul festivităţii de deschidere a Festivalului, directorul Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, Cristian Gheorghe.
Juriul concursului de dramaturgie derulat în cadrul festivalului a acordat premiul I bucureşteanului Ion Bogdan Martin, pentru piesa „Travaliul ducesei de Cambridge”. Mai departe, premiul II a fost cucerit de Marilena Dumitrescu din Bucureşti pentru textul „Banii sau viaţa” şi premiul III de gălăţeanul Octavian Miclescu (poet, prozator, membru al cenaclului literar „Noduri şi semne”), pentru piesa „Banda lui Moebius”. Cu toate că tradiţia presupunea ca textul care a câştigat premiul I la concursul de dramaturgie să fie pus în scenă de Teatrul Dramatic din Galaţi, anul acesta nu va mai fi valabil acest aspect care, conform spuselor directorului instituţiei, nu mai este obligatoriu.
Publicul gălăţean, care a ocupat toate locurile sălii mari de spectacole a Teatrului, s-a delectat apoi cu savuroasa comedie „39 de trepte” pus în scenă de Teatrul Notarra din Bucureşti, o piesă după filmul lui Alfred Hitchcock. Distribuţia remarcabilă, formată din patru actori consacraţi – Luminiţa Erga, Alexandru Jitea, Adrian Văncică, Alexandru Mike Gheorghiu – a jucat nu mai puţin de 120 de roluri, alternate într-un mod nostim şi, bineînţeles, profesionist. De asemenea, hohotele de râs şi aplauzele pe parcursul piesei nu au lipsit, jocul actoricesc deosebit şi replicile hazlii oferind spectatorilor momente de bună dispoziţie.
Publicul gălăţean este aşteptat în continuare la cele şapte zile de spectacole de comedie, unde vor vedea piese de teatru foarte bune, prezentate de trupe din Braşov, Galaţi, Botoşani, Arad, Bulgaria, Bucureşti, Bârlad, Giurgiu.

Picture of Mihaela Gîdei

Mihaela Gîdei

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola