Expozitie multimedia in holul Universitatii „Dunarea de Jos”

Joi, 30 ianuarie 2014, ora 11.30, în Sala Senatului Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, va fi inaugurată expoziţia multimedia „Evoluţia industrială în zona Mării Negre: exemple din Grecia, România şi Armenia / Industrial Evolution in the Black Sea Area: Examples from Greece, Romania and Armenia”.
Această expoziţie a fost realizată în cadrul Proiectului internaţional cu acelaşi nume (IEBSA), finanţat de Uniunea Europeană prin grantul ENPI nr. 1.3.1.65602.131 / MIS-ETC 275 în cadrul Programului Operaţional Comun de Cooperare în Bazinul Mării Negre 2007-2013. Coordonat de Muzeul de Ştiinţă şi Tehnologie din Salonic, Grecia şi având ca parteneri Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi (reprezentată de Departamentul de engleză al Facultăţii de Litere) şi Academia de Ştiințe a Armeniei, cu sediul în Erevan, proiectul şi-a propus să identifice trasee comune în evoluţia industrială a Greciei (zona centrală a Macedoniei), României (zona maritimă a Dunării de Jos) şi Armeniei, precum şi efectul acesteia asupra istoriei culturale a celor trei ţări, atât la nivel naţional cât şi internaţional.
Prin text, fotografii şi materiale video cu un conţinut ideatic pertinent, expoziţia se doreşte a completa imaginea spaţiului vizat, stimulând astfel dezbaterea pe tema importanţei cunoaşterii istoriei industriale a societăţilor ţintă şi a modului în care aceasta le influenţează din punct de vedere social, economic, politic şi cultural, cu scopul de a încuraja cooperarea intra-/internaţională şi dialogul intercultural.
Expoziţia, amplasată în holul sediului central al universităţii, va fi deschisă pentru public până la începutul lunii martie.

Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola