Manipularea in massmedia, tema de discutii la Facultatea de Litere

Facultatea de Litere, din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”, prin Departamentul de Literatură, Lingvistică şi Jurnalism, organizează sâmbătă, 21 decembrie, în sala AS 105, de la ora 9.00, a VI-a ediţie a Conferinţei Cultura şi Presa în Spaţiul European.
În acest an, profesori, doctoranzi în domeniu, studenţi şi practicieni vor dezbate o tema de actualitate – De la manipulare la intoxicare în mass-media contemporană, propunându-şi să analizeze, la toate nivelurile, discursul mediatic, aflat tot mai mult sub presiunea tehnicilor deformante ale mesajului.
Invitaţii acestei ediţii, profesor doctor Lucian Chişu de la Universitatea „Spiru Haret” din Bucureşti şi lector doctor Sorin Preda de la FJSC, Universitatea Bucureşti, vor decodifica, pentru auditoriu, mecanismele adesea incontrolabile ale manipulării, care atinge astăzi forme agresive, ajungând până la intoxicare.
În cadrul conferinţei, cei prezenţi vor dezbate cazurile concrete de manipulare în mass-media, fără a pierde din vedere teoria conceptului, aplicată la nivelul marilor evenimente politice ori sociale actuale.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola