Vești bune pentru șoferii care şi-au pierdut permisul de conducere sau cărora li s-a deteriorat. Cum pot obține duplicatul online

permise auto

Cetăţenii care şi-au pierdut permisul de conducere sau cărora li s-a deteriorat documentul pot solicita, începând din luna iunie, un duplicat direct prin intermediul serviciului online.

”Începând cu luna iunie, cetăţenii care şi-au pierdut permisul de conducere sau cărora li s-a deteriorat documentul pot solicita un duplicat direct prin intermediul serviciului online disponibil pe site-ul https://dgpci.mai.gov.ro, eliminând necesitatea prezenţei fizice la ghişeu”, conform MAI.

Paşi de urmat pentru cetăţeni:

Pentru emiterea online a duplicatului permisului de conducere, parte a eforturilor continue de digitalizare şi modernizare a serviciilor publice, cetăţenii vor trebui să urmeze următorii paşi:

1. Să deţină cont de utilizator pe site-ul https://dgpci.mai.gov.ro

2. Să transmită prin intermediul aplicaţiei informatice următoarele documente:

  • Cererea solicitantului completată şi semnată, bifând rubrica aferentă emiterii duplicatului permisului de conducere şi completând în mod corespunzător motivul solicitării;
  • Actul de identitate, în termenul de valabilitate, în copie;

3. Să achite contravaloarea permisului de conducere (89 lei) prin intermediul procesatorului de plăţi disponibil pe site.

Singura modalitate de creare a conturilor de utilizator implică prezentarea solicitantului, o singură dată, pentru identificare la oricare ghişeu de permise sau înmatriculări.

MAI anunţă că va face demersuri şi în ceea ce priveşte digitalizarea serviciilor privind înmatricularea vehiculelor.


Citește și: E oficial! Situațiile în care șoferii nu se vor mai putea urca la volan 10 ani


Citiți articolul original pe Citeste…

Declinarea răspunderii! prinGalati.ro preia articole din presa națională cu scopul de a oferi cititorilor informații utile și interesante din diverse surse online. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (ziare.com). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola