Cum au ajuns doi tineri de la PNL și PSD, fără experiență în domeniu, vicepreședinți într-o instituție-cheie pentru viitorul României (Libertatea)

tineri celebri si frumosi

Achiziția corvetelor, scoasă din priză. Cum își acoperă România gaura navală din apărarea la Marea Neagră (Panorama) – Grăunțe pentru popor: cum dispar responsabilii politici din dosare (SpotMedia) – Povestea lui Gheboasă spusă de el însuși: „Aceste versuri nu sunt cele mai bune, dar eu nu mă duc la vreun festival să educ copiii / Înainte de-a apărea Gheboasă, era doar Gabi care murea de foame și nu își permitea nimic. A apărut Gheboasă, iar de atunci mă descurc” (G4Media)

„Partidul m-a răsplătit cu funcția, îi sunt recunoscător”. Cum au ajuns doi tineri de la PNL și PSD, fără experiență în domeniu, vicepreședinți într-o instituție-cheie pentru viitorul României (Libertatea)

Autoritatea pentru Digitalizarea României are doi vicepreședinți, ambii numiți pe criterii politice. Unul a fost propus de PNL, celălalt, de PSD.

În timp ce mulți tineri sunt respinși la angajare în mediul privat din cauza lipsei de experiență, carnetul de partid le asigură „norocoșilor” o avansare rapidă în instituțiile statului.

Cei doi norocosi sunt Maria Alexandra Chivu, care recunoaște, într-o declarație pentru , că nu are „o vastă experiență” si despre Andrei Niculae. Născut în august 1999, liberalul este cel mai tânăr subsecretar de stat din Guvern, la doar 23 de ani. Spune că înainte de a fi numit în funcție se întreba cum de anumiți tineri pot ajunge în asemenea poziții. „Partidul m-a răsplătit cu funcția, îi sunt recunoscător pentru că mi-a dat șansa. Unii tineri au și noroc, iar eu cu siguranță am avut noroc, mulțumesc organizației”, au fost explicațiile oferite de Niculae.

Printre atribuțiile Autorității pentru Digitalizare se numără implementarea cloud-ului guvernamental, un jalon în PNRR.

Achizițiile pentru cloud-ul guvernamental depășesc 500 de milioane de euro.

Achiziția corvetelor, scoasă din priză. Cum își acoperă România gaura navală din apărarea la Marea Neagră (Panorama)

După patru ani de comă indusă, contractul achiziției celor patru nave de tip corvetă a fost scos din priză de către Armată. În tot acest timp, francezii de la Naval Group nu au reușit să-și asume semnarea contractului pe care l-au câștigat la licitație în 2019, în parteneriat cu Șantierul Naval de la Constanța, din motive niciodată spuse public, dar care au ajuns să fie un secret al lui Polichinelle: construcția acestui tip de nave nu era considerată viabilă la șantierul din Constanța, iar cu trecerea timpului, banii puși la bătaie de România nu prea mai acopereau costurile francezilor.

Eșecul înzestrării Forțelor Navale cu niște nave moderne, care să poată face și atac, și apărare, este cea mai lungă tergiversare a unui contract de înzestrare a Armatei, din istoria recentă (7 ani deja, la care se adaugă 3 ani pentru fabricarea propriu-zisă).

Contraamiralul în rezervă Sorin Learschi, fost comandant al Flotilei 56 de fregate, trage linie pentru Panorama și enunță problema simplu.

„Pericolul există permanent, important e să ai dotări care să îți permită să contracarezi acele amenințări. România este într-o situație aparte, cu litoralul la Marea Neagră. Nu ne gândim la cine știe ce portavioane sau submarine, dar un sistem defensiv și care să poată amenința un eventual inamic este necesar”.

Deci, doar corvetele nu fac sau desfac o forță navală, însă cu siguranță lipsa lor este un imens minus. Mai ales pentru o marină ca a României, care este forța cea mai văduvită de modernizări din toată armata, corvetele sunt doar cireașa de pe tort. E nevoie de multe altele.

Integrala pe pagina .

Grăunțe pentru popor: cum dispar responsabilii politici din dosare (SpotMedia)

Cu câteva zile înainte de 10 august și la cinci ani distanță de reprimarea abuzivă a protestului din Piața Victoriei, avem câteva trimiteri în judecată, dar niciuna dintre ele nu vizează oficialii politici care au dat jandarmilor autoritatea de a interveni violent.

La fel ca în cazul Ursu, pretenția Justiției e ca vinovați să fie considerați doar cei care au dat pumnii, nu și ordinele sau măcar voia…

Poporul, apatic după acești ultimi ani în care autoritățile politice au slăbit tot mai mult încrederea în dreptate și speranța socială, resurse esențiale pentru o societate care rezistă manipulărilor, diversiunilor și abuzurilor de putere, primește câteva grăunțe, un simulacru de dreptate socială, cam cum sunt și prețurile scăzute ale prim-ministrului Ciolacu.

În același timp, politicienii primesc un fel de cec în alb că responsabilitatea lor va fi trecută în contul celor care execută, un cec pe care îl vor folosi, mai ales că scenariul alegerilor care urmează anul viitor cuprinde un populism ridicat la cote generalizate și tendințe extremiste, pe care AUR le arată acum numai cu jumătate de chip, scrie jurnalista Magda Grădinaru pe pagina .

Povestea lui Gheboasă spusă de el însuși: „Aceste versuri nu sunt cele mai bune, dar eu nu mă duc la vreun festival să educ copiii / Înainte de-a apărea Gheboasă, era doar Gabi care murea de foame și nu își permitea nimic. A apărut Gheboasă, iar de atunci mă descurc” (G4Media)

Gabriel Gavriș, alias Gheboasă, cântărețul de trap contestat după prestația de la festivalul UNTOLD și amendat de autorități pentru versurile melodiilor, a declarat pentru că nu e deranjat de valul de critici. La 21 de ani a ajuns să aibă milioane de următori pe YouTube și pe rețelele de socializare. „Nu îmi doresc să fiu niciun model, fac ce pot să trăiesc. Acum o duc bine, mă descurc, dar știu ce înseamnă să nu ai nimic, să nu ai pâine și nimic de mâncare”, spune Gabi. Născut în Târgoviște (cartier Șerpărie), a fost abandonat de mamă după naștere, în timp ce tatăl său era la pușcărie. Statul l-a luat și l-a ținut o vreme. Apoi, băiatul a ajuns în grija unor asistenți maternali.

Înainte să cânte cochetase și cu fotbalul. „Nu am fost rău deloc. Eu am făcut fotbal profesionist la Chindia. Muzica m-a ajutat, însă, cel mai mult. În 2020 m-am apucat, practic. Am pornit doar cu o poveste de viață. Am făcut un clip de 3 lei și mă știau doar vecinii. Piesa a ajuns în 3 luni la 1 milion de vizualizări pe YouTube. Apoi am făcut altele și am unele cu 15-16 milioane, de succes. Eram un no-name, acum mă urmăresc milioane de oameni.  Am ajuns aici cu credința, eu cred în Dumnezeu și sunt convins că el m-a adus aici. Credința mea m-a adus, foamea și munca”.

În 3 ani de zile, adolescentul plecat din Șerpărie, Târgoviște, a ajuns pe scena UNTOLD, la unul dintre cel mai mari festivaluri din lume. Aici Gheboasă s-a ales cu un val de critici pe rețelele de socializare. Versurile obscene au fost indicele principal al acuzatorilor.


Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! prinGalati.ro preia articole din presa națională cu scopul de a oferi cititorilor informații utile și interesante din diverse surse online. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (rfi.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola