Noi imagini cu podul suspendat peste Dunăre. Se demontează cablurile pasarelelor de acces – VIDEO

podul suspendat peste dunare

Au apărut noi imagini cu podul suspendat peste Dunăre. La finalul acestei săptămâni s-a lucrat la demontarea cablurilor așa numitului „catwalk”, acea pasarelă de acces care a ajutat în procesul de construcție.

Imagini surprinse din dronă și publicate pe canalul de YouTube Raducu P Drum arată exact operațiunea de demontare. Cu această ocazie vedem și care este stadiul lucrărilor „Golden Gate-ului” de peste Dunăre.

Podul suspendat de la Brăila se apropie de o deschidere parțială a traficului, iar dacă nu apar alte surprize este posibil ca spre sfârșitul lunii iulie să se circule între Calea Galați/DJ221B de pe malul brăilean și DN22 Smârdan/Măcin de pe cel tulcean.

Momentan, s-a asfaltat tablierul pe porțiunea dintre sensuri și s-a efectuat demontarea catwalk-ului (pasarelelor de acces). Mai este de lucru și în ceea ce privește instalarea parapetelor de protecție, apoi urmează semnalizarea (marcaje și indicatoare), testele dinamice dar și amenajarea drumurilor de legătură.

Podul va avea, la final, doi kilometri lungime și înălțimea pilonilor va fi de aproape 200 de metri. Lucrările la acest obiectiv au început în primăvara anului 2019, iar investiția este de aproximativ 500 milioane euro. Contractul a fost semnat în 19 ianuarie 2018 cu o perioadă

VIDEO

Sursă video: Raducu P Drum – YouTube

Podul trebuia finalizat în 2022, însă au existat întârzieri

Podul de la Brăila trebuia finalizat în 2022. Acesta va fi cel mai mare pod suspendat din România și al treilea din Europa. Are o lungime totală de 1.974 de metri, o deschidere centrală de 1.120 metri și două deschideri laterale de 489 de metri si 364 de metri.

Gabaritul pe verticală al podului va fi de 38 de metri de la nivelul de inundații maxim, îndeplinind astfel criteriile de navigație pe Dunăre. Sistemul de suspendare cuprinde un cablu principal și tiranți verticali de legătură între tablier și cablul principal, iar blocurile de ancorare sunt integrate în teren și sunt localizate în afara digurilor Dunării.

Lățimea totală a podului suspendat de la Brăila este de 32 de metri. Calea pe pod va fi alcătuită din patru benzi de circulație de câte 3,50 metri lățime fiecare, 4 benzi de încadrare de câte 0,5 m lățime, două acostamente de 1,50 metri lățime și o zonă mediană cu lățimea de 3 metri. La acestea se adaugă, de o parte și de alta, două benzi adiționale pentru trafic pietonal, biciclete și întreținere, trotuarele având lățimi de câte 2,80 de metri fiecare.


Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! prinGalati.ro preia articole din presa națională cu scopul de a oferi cititorilor informații utile și interesante din diverse surse online. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (promotor.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola