Cine este cel mai prost plătit preşedinte din Europa, primeşte 660 de euro pe lună. Locul surprinzător ocupat de Iohannis

cine este cel mai prost platit presedinte din europa

Un top inedit a fost realizat recent, realizându-se astfel o radiografie a câștigurilor financiare oferite de statele europene celor aleși să le conducă. Află, din rândurile de mai jos, cine este cel mai prost plătit preşedinte din Europa, primeşte 660 de euro pe lună. Locul surprinzător ocupat de Klaus Iohannis.

Cel mai prost plătit preşedinte din Europa

Un clasament surprinzător a fost realizat și publicat recent de specialiști de la compania Journo Research la comanda firmei Slot.Day. Pentru întocmirea acestui top, s-a ținut cont de salariile pe care le primesc șefii de stat de pe continent, raportate la venitul mediu din țările respective.

Ierarhia este plină de surprize. Începem cu cel mai prost plătit preşedinte din Europa. Este vorba despre liderul Sloveniei, care primește 660 de euro pe lună, adică aproape cât un salariu încasat de un angajat de nivel mediu.

Pe locul al doilea al podiumului este președintele Ucrainei. În anul 2023, salariul brut anual al lui Volodimir Zelensky a depășit cu puțin 8.000 de euro, adică 1,63 din valoarea venitului mediu din țară.

„Medalia de bronz” este luată de liderul din Serbia, care câștigă pe an în jur de 20.000 de euro.

Unde în clasament este Klaus Iohannis

În mod surprinzător, Klaus Iohannis se situează undeva la mijlocul clasamentului. Președintele încasează, într-un an, peste 60.000 de euro, un venit de trei ori mai mare decât cel mediu la nivel național.

Pe podiumul celor mai bine plătiți președinți din Europa îi întâlnim pe liderii Bulgariei, Slovaciei și Irlandei.


Te-ar putea interesa și: Foştii vecini ai lui Ion Iliescu, dezvăluiri despre politician. Unde ar fi locuit fostul preşedinte în tinerețe, nu a dus o viaţă uşoară


Cel mai bine plătit președinte din Europa

Potrivit informațiilor vehiculate în presa din țara vecină, liderul de la Sofia ar avea un câștig anual de 125.000 de euro, adică de zece ori venitul mediu din țara sa.

Șeful de stat slovac încasează echivalentul a opt salarii medii, ceea ce înseamnă un total de aproximativ 187.000 de euro.

Ultimul de pe podium, președintele Irlandei este plătit cu o sumă ce reprezintă 6,9 salarii medii pe țară. În 2023, i-au intrat în cont peste 331.000 de euro.


Citiți articolul original pe Citeste…

Declinarea răspunderii! prinGalati.ro preia articole din presa națională cu scopul de a oferi cititorilor informații utile și interesante din diverse surse online. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (playtech.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola