Maestrul Radu Beligan vine pe 29 februarie la Galati

Un spectacol de exceptie sustinut de maestrul teatrului romanesc, Radu Beligan, la Sala mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, miercuri, 29 februarie, ora 19:00 ! La 94 de ani, artistul spune publicului o poveste cat o viata de om. Propria sa viata.
M-am născut odată cu România Mare şi sunt ombilical legat de ea. Nu e o calitate, e un minunat blestem. Am putut rezista unor ispite uluitoare. Nu m-am putut despărţi niciodată de ea. Am trăit aici mult, am traversat patru dictaturi şi pot să vă spun acum, în gura mare, că am fost necredincios regimurilor şi-ntotdeauna credincios României”.
Sceptic sunt impotriva tinerilor aspiranti. Am constatat ca nu prea le place sa li se dea sfaturi batranesti. Si au dreptate. Oscar Wilde spunea ca „E o prostie sa dai sfaturi, iar sa dai sfaturi bune e de-a dreptul catastrofal”.
„Am avut prilejul sa-l vad pe Laurence Olivier la premiera lui Othello. Succesul a fost fulminant. Pe tot parcursul reprezentatiilor, intreaga trupa era vrajita de interpretarea lui si o spunea dupa fiecare spectacol. Intr-o seara insa, interpretarea lui a fost atat de extraordinara – a jucat mai bine decat oricand – incat, la finalul spectacolului, intregul ansamblul se randuise de-a lungul coridorului care ducea la cabina lui si-l aplauda frenetic. Olivier a trecut pe langa ei fara un cuvant si s-a incuiat in cabina. Stupoare! Ce-o fi cu el? Unul din apropiati bate la usa. „Ei, ce s-a intamplat? Deschide, te rog!” Usa se deschide. „Nu inteleg ce s-a intamplat! Ai fost extraordinar, a fost cea mai mare seara a ta in acest rol!”. „Stiu, stiu, dar tocmai de-asta sunt disperat. Fiindca nu stiu cum am facut, ca sa mai pot face si altadata”.
„Tolstoi i-a scris odata lui Cehov: „Piese lui Shakespeare sunt destul de proaste, dar ale dumitale sunt si mai rele”. In 1933, Fred Astaire dadea prima lui proba in studiourile Metro-Goldwyn-Mayer. Directorul studioului si-a notat: „Nu poate juca, cam chelios. Stie putin sa danseze”. Fred Astaire a pastrat toata viata aceasta notita deasupra semineului din faimoasa lui locuinta din Beverly Hills. Da, nu-i poti convinge de valoarea ta in arta decat cu multa truda!”
„De la Lucia Sturdza-Bulandra am invatat, ca pentru a face meseria de actor, ai nevoie, in primul rand, de o mare sanatate fizica si morala. Trebuie, vorba lui Maiorescu, „sa-ti reziste celula”. Cat priveste talentul, ea era de parerea lui Chateaubriand, care sustinea ca „Talentul nu este altceva decat o indelungata rabdare”.

www.blt.ro

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola