Ipostaze etnografice – Concurs national de imagini-document, editia a IV-a

concurs-national-de-film-etnografic-si-imagini-document2Având ca obiectiv cercetarea, cunoaşterea şi promovarea specificului etnografic al zonei noastre şi nu numai, Secţia Cercetare, Conservare şi Valorificare a Tradiţiei Populare a Centrului Cultural „Dunărea de Jos” Galaţi organizează a patra ediţie a concursului „Ipostaze etnografice – Concurs naţional de imagini-document”.
Concursul se va desfăşura pe două secţiuni:
1.Prima secţiune – Fotografie digitală – Tema „Ţăranul român” are caracter naţional
Sunt acceptate fotografiile alb-negru, sepia şi color.
Cerinţe: în concurs sunt acceptate fotografii care prin subiectul tratat se încadrează în tema secţiunii.
Fiecare autor poate trimite maxim 6 fotografii în format electronic. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a selecta fotografiile participante în concurs. Fotografiile acceptate pentru expoziţie vor fi tipărite, iar costul lor va fi suportat de către instituţia organizatoare.
2.A doua secţiune are caracter local (aceasta trebuie să reflecte tradiţia din judeţul Galaţi)
La această secţiune vor participa fotografii din colecţii particulare – „Din amintirile bunicilor”. La această categorie nu este impusă o anumită temă şi nici un număr de fotografii, concurenţii având la dispoziţie o gamă variată de posibilităţi. Fotografiile de la această secţiune vor fi aduse la sediul Centrului Cultural „Dunărea de Jos” Galaţi sau trimise pe adresa Str. Domnească nr. 61, cod postai 8000008, Galaţi în forma lor originală. în concurs vor fi înscrise fotografii cu caracter etnografic, care prezintă: aspecte din viaţa satului, elemente de arhitectură locală, obiceiuri [nuntă, botez, înmormântare, obiceiuri de peste an etc], costume populare purtate, meşteşuguri tradiţionale, obiecte folosite în gospodărie/industrie casnică. Menţionăm faptul că la această secţiune fotografiile vor fi returnate participanţilor.
In cadrul concursului se vor acorda următoarele premii:
1. Premiile pentru prima secţiune:
Premiul I : 300 lei
Premiul II : 200 lei
Premiul III : 100 lei
Menţiune: 50 lei
2. Premiile pentru secţiunea a doua:
Premiul I : 300 lei
Premiul II : 200 lei
Premiul III : 100 lei
Menţiune: 50 lei
Se admit doar fotografii cu caracter etnografic care respectă tema [în cazul primei secţiuni] şi care vizează judeţul Galaţi [în cazul celei de-a doua secţiuni].
Nu sunt acceptate prelucrări/intervenţii, fotografia având un caracter de document. Nu se acceptă fotografii făcute în muzee, colecţii publice, instituţii de cultură.
Fotografiile de la prima secţiune vor rămâne în patrimoniul Centrului Cultural „Dunărea de Jos” Galaţi pentru realizarea de expoziţii itinerante. Juriul îşi rezervă dreptul de a redistribui valoarea premiilor în funcţie de calitatea lucrărilor din concurs. Juriul poate oferi şi alte premii speciale fără a fi remunerate.
Centrul Cultural „Dunărea de Jos” Galaţi îşi rezervă dreptul de a folosi imaginile din concurs în scopul promovării specificului zonei, a promovării lor în mass-media şi internet, pe pagina web a instituţiei, www.ccdj.ro precizând întotdeauna numele şi prenumele autorului fotografiei, fără vreo pretenţie de ordin financiar din partea autorilor.
Participanţii pot trimite lucrările până cel târziu luni, 04 noiembrie 2013 (data poştei), la sediul Centrului Cultural „Dunărea de Jos” Galaţi, str. Domnească nr. 61, cod 800008, Galaţi şi pe adresa de e-mail [email protected]. Fiecare lucrare va fi însoţită în mod obligatoriu de fişa de participare explicativ completat in totalitate.
Autorii ale căror lucrări vor fi acceptate în concurs vor primi o diplomă de participare din partea instituţiei organizatoare.
Vernisajul va avea loc pe data de 15 noiembrie 2013 la Salonul Artelor de la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, la o oră care va fi ulterior anunţată.
Informaţii suplimentare se pot obţine la Centrul Cultural „Dunărea de Jos Galaţi, tel. 0236/418 400, tel [fax] 0236/415 590, Carmen Serea, e-mail: [email protected]
Trimiterea lucrărilor înseamnă acceptarea tuturor condiţiilor din regulament.
Nu se percepe taxa de înscriere.
CALENDARUL CONCURSULUI:
Ultimul termen de primire a fotografiilor: 04.11.2013 Jurizarea: 07.11-13.11.2013
Vernisajul şi festivitatea de premiere: 15.11.2013 Publicarea rezultatelor pe site-ul www.ccdj.ro: 20.11.2013

Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola