Cauta
Adauga
Sign In

Marcel Ciolacu ­čĄí ╚Öi falsa sup─ârare pe bugetarii care joac─â Solitaire (Spot media)

├Än fiecare zi, premierul vine ├«n fa╚Ťa na╚Ťiunii ╚Öi poveste╚Öte cum o s─â reformeze sistemul public ╚Öi, ├«n sf├ór╚Öit, o s─â fie ├«nl─âturate privilegiile specialilor care au ├«mpins ╚Ťara la marginea unei crize economice.┬á Dar ├«n spatele cuvintelor se afl─â un personaj care a contribuit din plin, prin pozi╚Ťiile pe care le-a avut de-a lungul anilor, la polarizarea extrem─â din societate, fenomen ce provoac─â nemul╚Ťumiri tot mai mari ╚Öi ├«mpinge Rom├ónia ├«n bra╚Ťele extremismului.

Presa local─â scrie despre atacul ru╚Öilor asupra portului Izmail. Moscova a atacat ieri diminea╚Ť─â portul de pe Dun─âre, situat la 15 kilometri de Tulcea. ├Äntre timp, ucrainenii sus╚Ťin c─â au ucis 200 de solda╚Ťi ru╚Öi pe o insul─â din Marea Neagr─â. Pentru a descrie c├ót mai bine momentele de teroare tr─âite de locuitori, Libertatea a vorbit cu Natalia Ursu, coordonatoarea Centrului de Informare al Rom├óniei de la Universitatea Umanist─â de Stat din Ismail.┬áNoaptea de mar╚Ťi spre miercuri, c├ónd ru╚Öii au atacat cu drone portul din Ismail, a fost o noapte a spaimei ╚Öi a rug─âciunilor ├«n r├óndul comunit─â╚Ťii rom├óne╚Öti din zon─â, poveste╚Öte┬á femeia care precizeaz─â c─â rom├ónii din Ismail, ├«n timpul atacului cu drone ruse╚Öti. ÔÇ×Unii au ie╚Öit din cas─â, al╚Ťii s-au ascuns ├«n beciuri ╚Öi se rugau necontenit lui DumnezeuÔÇŁ. Natalia Ursu constat─â cu ├«ntristare c─â ora╚Öul Ismail, care era un important ad─âpost pentru persoanele str─âmutate intern din alte regiuni ucrainene pe unde trece prima linia a frontului, s-a transformat ├«ntr-un loc nelini╚Ötit ╚Öi nesigur. ÔÇ×Speram c─â suntem ├«n siguran╚Ť─â la Ismail datorit─â faptului c─â ne afl─âm la un pas de Rom├ónia. Ast─âzi nu mai suntem siguri de nimicÔÇŁ, sus╚Ťine profesoarea.

RIA Novosti (Rusia), pretinde, f─âr─â s─â arate dovezi, c─â ├«n atacul de la Ismail, Rusia a lovit instala╚Ťiile portuare ╚Öi militare unde se aflau mercenari str─âini, ÔÇ×cel mai probabil rom├óniÔÇŁ

F─âr─â nave proprii, Rom├ónia sper─â ├«n ajutor. Ambasadorul Rom├óniei ├«n SUA spune c─â alia╚Ťii NATO discut─â despre revenirea navelor militare ├«n Marea Neagr─â. Declara╚Ťia a fost f─âcut─â ├Äntr-un interviu acordat Europa Liber─â, cu ocazia votului recent din Senatul SUA. Ambasadorul Rom├óniei ├«n Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru, spune c─â este de p─ârere c─â ├«n caz de nevoie, Turcia ar putea permite accesul de nave NATO ├«n Marea Neagr─â. Reprezentantul Rom├óniei ├«n SUA adaug─â c─â subiectul accesului NATO ├«n Marea Neagr─â este abordat la nivel ├«nalt.

ÔÇ×├Än func╚Ťie de situa╚Ťia de securitate de la momentul respectiv, ├«n urma consult─ârilor cu partenerii ╚Öi alia╚Ťii ╚Öi ├«n mod evident, cu statele riverane M─ârii Negre, r─âm├óne de v─âzut care vor fi m─âsurile adecvate raportate la situa╚Ťia de securitate ╚Öi la evolu╚Ťia acestuia, inclusiv pentru evitarea escalad─ârii acesteia”, a explicat ambasadorul Andrei Muraru ├«n interviul acordat Europei Libere.

Tot pe site-ul Europa Liber─â citim despre Institu╚Ťiile de care nu. Premierul Ciolacu a cerut desfiin╚Ťarea unei institu╚Ťii care ╚Öi-a demonstrat ineficien╚Ťa dup─â scandalul azilelor groazei – Inspec╚Ťia Social─â. A numit-o ÔÇ×verig─â ├«n plusÔÇŁ. Europa Liber─â a mers pe firul ideii ╚Öi a g─âsit multe alte institu╚Ťii c─ârora li se poate pune lejer aceea╚Öi ╚Ötampil─â. Cele mai multe institu╚Ťii cu bugete generoase ╚Öi eficien╚Ť─â aproape de zero erau la ├«nceput o direc╚Ťie sau un departament ├«n cadrul unui minister. Cu timpul, ├«ntr-o administra╚Ťie care se expandeaz─â pe zi ce trece, au ajuns ni╚Öte caracati╚Ťe cu 42 de bra╚Ťe, cu filiale ├«mpr─â╚Ötiate ├«n toate Rom├ónia, zeci de posturi de conducere ╚Öi sute sau chiar mii de angaja╚Ťi.

Atunci c├ónd Rom├ónia ajunge la o r─âscruce, cum a fost scandalul azilelor, aceste institu╚Ťii ├«n╚Ťesate uneori cu sinecuri ├«╚Öi dovedesc inutilitatea. a auzit nimeni. O caracati╚Ť─â de sinecuri ╚Öi rubedenii, cu salarii de top ╚Öi zero rezultate.

Sorin P├óslaru scrie un editorial in ZF: Situa┼úia de la Urziceni, unde medicii ┼či asistentele au dat afar─â din spital o pacient─â, s─â nasc─â pe strad─â, nu poate fi denumit─â dec├ót ├«ntr-un singur fel: neputin┼ú─â. Unde este PIB per capita cu care se laud─â guvernatorul BNR, Mugur Is─ârescu, c─â este mai mare dec├ót ├«n Grecia sau Portugalia?

C├ónd guvernatorul B─âncii Na┼úionale, Mugur Is─ârescu, se laud─â cu un PIB per capita la paritatea puterii de cump─ârare┬á – o inven┼úie ca s─â ne am─âgim c─â nu suntem a┼ča ├«napoia┼úi de fapt ÔÇô mai mare dec├ót ├«n Portugalia sau Grecia, toat─â lumea se g├ónde┼čte: vai, ce performan┼ú─â, iat─â ce bine st─â Rom├ónia!

C├ónd colo, mamele au ajuns s─â nasc─â pe strad─â, cum s-a ├«nt├ómplat la Urziceni, ├«n aceast─â ┼úar─â unde PIB per capita este mai mare dec├ót ├«n Portugalia sau ├«n mult hulita Ungarie, pentru c─â ├«ntr-un ora┼č la 60 km de Bucure┼čti, ├«ntr-un jude┼ú, Ialomi┼úa, unde sunt st─âp├óni noii latifundiari cu mii de hectare abona┼úi la Louis Vuitton, nu sunt destui medici de gard─â ca s─â aib─â grij─â de un nou-n─âscut la dou─â zile la spitalul din Urziceni.

Unde sunt micile taverne ┼či magazina┼čele cu ulei de m─âsline ┼či br├ónz─â feta din insulele pierdute ale Greciei, ┼úar─â despre care se spune c─â am dep─â┼čit-o la PIB per capita la paritatea puterii de cump─ârare? Z─âu? Mai bine t─âcem din gur─â cu aceste statistici ┼či vorbim mai mult despre cum reconstruim ├«ncrederea ├«n Rom├ónia ┼či despre datoriile care vin peste ┼úar─â f─âr─â s─â se vad─â cu adev─ârat bun─âstarea sistemului public. Datoria extern─â este de 130 mld. euro ┼či cre┼čte ├«n fiecare lun─â, datoria public─â este de 150 mld. euro ┼či cre┼čte necontenit.


Citi╚Ťi articolul original pe rfi.ro

Declinarea r─âspunderii! prinGalati.ro preia articole din presa na╚Ťional─â cu scopul de a oferi cititorilor informa╚Ťii utile ╚Öi interesante din diverse surse online. ├Än fiecare articol este specificat hyperlinkul c─âtre sursa primar─â. Preluarea informa╚Ťiilor urm─âreste promovarea ╚Öi facilitarea accesului la informa╚Ťie, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectual─â, conform cu termenii ╚Öi condi╚Ťiile sursei (rfi.ro). Dac─â sunte╚Ťi proprietarul con╚Ťinutului ╚Öi nu dori╚Ťi s─â v─â public─âm materialele, v─â rug─âm s─â ne contacta╚Ťi prin e-mail ÔÇô [email protected]. Con╚Ťinutul va fi ╚Öters ├«n 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este ├«n siguran╚Ť─â la noi.

AL╚ÜII AU CITIT ╚śI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola