Cetăţenii din România care vor trebui să îşi schimbe documentele până în august 2023. S-a dat lege

pasaport

Documentele de ședere pe teritoriul României eliberate membrilor de familie ai unor cetățeni ai Uniunii Europene care nu sunt cetățeni comunitari vor fi modificate, în curând, pentru a cuprinde noi informații și standarde de securitate. De aceea, cărțile de rezidență ale acestora vor trebui preschimbate până, cel mai târziu, în august 2023.

Ce documente vor fi schimbate

În primul rând, cărțile de rezidență pentru membrii de familie care nu sunt cetățeni ai UE, eliberate până în 28 iulie 2022  își mențin valabilitatea până la data expirării lor sau până la data de 3 august 2023. Cărțile de rezidență permanentă eliberate cetățenilor UE până la intrarea în vigoare a viitoarei legi își mențin valabilitatea până la data expirării lor.

Odată cu expirarea termenului prevăzut, documentele vor putea fi reţinute de autorităţile competente, pentru a-i determina pe deținători să le preschimbe cu altele ce respectă noua formă. din 26 septembrie 2022, expedierea cărților de rezidență prin curier se va putea face la cerere și doar la domiciliul sau la reședința din România ale titularului, nu și în străinătate.

Cum se obține permisul de ședere?

Permisul de ședere este documentul oficial care atestă dreptul cetățeanului din afara Uniunii Europene de a își stabili reședința pe teritoriul României pentru o perioadă de timp determinată.

Ca regulă generală, o condiție prealabilă obținerii permisului de ședere este deținerea vizei de lungă ședere. Aceasta atestă venirea cetățeanului străin în Romania pentru un anume scop, scop în funcție de care sunt determinate și documentele necesare obținerii vizei.

Ulterior, pentru a obține permisul de ședere, cetățeanul străin trebuie să depună personal o serie de documente la Inspectoratul General pentru Imigrări și online, pe site-ul acestuia, cu cel puțin 30 de zile înainte de expirarea vizei de ședere lungă în Romania, în vederea reglementării șederii și prelungirii acesteia.


Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola