VIDEO Imagini din dronă cu amploarea dezastrului din Borodyanka / Aproximativ 200 de oameni ar fi murit în subsolurile blocurilor bombardate de ruși

imagini razboi din borodyanka

Imagini filmate din dronă și publicate de Armata Ucrainei arată amploarea dezastrului din Borodyanka, localitate aflată la aproximativ 50 de kilometri nord-vest de capitala Kiev, după retragerea trupelor ruse. Blocuri întregi au fost distruse de bombardamente, iar aproximativ 200 de oameni ar fi fost îngropați de vii în subsolurile acestora, potrivit autorităților locale.

„În urmă cu doar 42 de zile, în acest sat locuiau 13.000 de oameni. Ocupanții ruși au adus moartea și dezastrul aici. Au vrut să facă același lucru cu toată Ucraina”, este mesajul publicat pe Twitter, miercuri, de către Armata Ucrainei.

Mesajul este însoțit de imagini filmate din dronă, care arată amploarea dezastrului – blocuri înalte arse și distruse.

Subsolurile acestora ascund și mai multă groază, scriu jurnaliștii de la The Kyiv Independent. Aproximativ 200 de persoane ar fi fost îngropate de vii în subsoluri când bombele rusești au distrus clădirile, estimează autoritățile locale.

„Borodyanka este primul oraș din țara noastră în care rușii au bombardat civili. Nu avem baze militare, nimic”, a spus Anatoliy Rudnichenko, consilier al primarului.

Borodyanka și localitățile din jurul capitalei Ucrainei au revenit sub controlul ucrainenilor în 1 aprilie, când trupele ruse s-au retras din regiunea Kiev, după săptămâni de lupte intense. De atunci, forțele ucrainene au deminat zona. Numai în 5 aprilie au ridicat suficiente obuze neexplodate pentru a umple trei mașini.

După ce s-a terminat deminarea, miercuri, salvatorii au început să curețe molozul și să caute eventuale victime printre dărâmături.

Borodyanka a înregistrat probabil mai multe victime civile decât orice alt loc din regiunea Kiev, potrivit procurorului general Iryna Venediktova. Ea a spus că numărul victimelor civile va fi probabil mai mare decât cel de la Bucha, unde rapoartele privind uciderea civililor au stârnit un val de proteste la nivel mondial.

Urmărește ultimele evoluții din a 42-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola