Veste importantă pentru elevii din România. Ce se întâmplă cu meditațiile de anul viitor

meditatie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat o veste importantă pentru elevii, dar și profesorii din România. Noua Lege a Educației va aduce o modificare importantă în ceea ce privește meditațiile. Ce se va întâmpla cu meditațiile elevilor de anul viitor, citiți în articolul de mai jos.

Ce cred părinții după ce s-a aflat că profesorii nu vor mai putea să facă meditații cu elevii de la clase. „Modificarea trebuie bine analizată…”

Sorin Cîmpeanu face tot mai multe schimbări în sistemul educațional. Astfel, ministrul Educației vrea ca începând de anul viitor, profesorii să nu mai poată da meditații elevilor cărora le predă la clase. În plus, profesorii ar urma să fie controlați de o comisie națională de inspecție școlară.

Raluca este profesor de limba română la privat și se arată de acord cu inițiativa propusă de Sorin Cîmpeanu. Daniela are băiatul care face ore la o școală privată și crede că meditațiile sunt pentru a crește performanțele elevului, nu pentru a înțelege materiile.

Ministrul Educației spune că problema este una de bun simț

De asemenea, Ana, mamă a doi copii înscriși la o școală de stat, crede că deși decizia este una corectă din punct de vedere etic, aceasta trebuie analizată și din perspectiva dezavantajelor elevilor care depind de meditații.

Ministrul Educației a spus că este o chestiune de bun simț ca profesorul care îi predă la școală să nu îl taxeze pe elev atunci când îi acordă meditații în afara orelor școlare. Ministrul recunoaște că meditațiile sunt ceva normal în orice țară a lumii, însă crede că este normal ca profesorii să își aleagă alți elevi pentru meditații, nu cei pe care îi au la clase.

Anunțul ministrului Sorin Cîmpeanu

„Este o chestiune de bun simţ ca un profesor să nu facă mediaţii cu propriii elevi. Pe de altă parte, meditaţiile sunt un lucru obişnuit în orice stat al acestei lumi, nu poţi împiedica un părinte să investească în educaţia propriului copil, dar trebuie respectate în acelaşi timp şi condiţiile de etică.

Interdicția pentru profesori, parte a proiectului România Educată

La nivelul legii vom ridica această interdicţie – al noii legi a educaţiei care va rezulta pentru implementarea proiectului  România educată- şi vom avea o comisie naţională de inspecţie şcolară cu prerogative de verificare a respectării normelor de etică şi deontologie”, a afirmat Sorin Cîmpeanu marţi, la TVR.

Nu în ultimul rând, Sorin Cîmpeanu a anunțat că din comisiile de control vor face parte „profesori de o probitate morală şi profesională fără cusur” şi care au și experienţă în inspecţia şcolară. „După ce vom avea adoptat pachetul legislativ de bază, vom avea şi o metodologie subsecventă cu proceduri”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Citiți articolul original pe Playtech

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola