Un val de scumpiri istorice va lovi puternic România. „Nu s-a văzut în ultimii 20 de ani”

val de scumpiri

Vești proaste pentru românii care sperau ca prețurile să nu mai crească în România, în perioada următoare. Economiștii trag un semnal de alarmă și spun că urmează scumpiri cum nu s-au văzut în România în ultimii 20 de ani de zile! Așadar, ceea ce am văzut până acum pare să fie doar vârful icebergului, în materie de explozie a prețurilor la alimente, gaze naturale, electricitate și carburant.

Un val de noi scumpiri va lovi puternic România

Așadar, românii trebuie să se pregătească de un alt val de scumpiri, care pare mult mai violent decât ceea ce a fost până acum. Cu toții vedem cum zilnic se scumpesc toate în România și ne întrebăm când se vor stabiliza prețurile. Coșul de cumpărături s-a scumpit din nou, în doar 14 zile!

„Am pus în coș 7 produse printre care ulei, apă, mălai, dar și legume, cum ar fi roșii, salată, dovlecei și ardei kapia. Kilogramul de ardei Kapia s-a scumpit cu 3 lei. Roşiile cu 2 lei, iar salata verde cu 1 lei şi 50 de bani. Iar pentru un litru de ulei am plătit cu 11 bani mai mult. În total pe aceste produse am plătit 56 de lei. În urma cu doua saptamani plateam 49 de lei. O scumpire de 7 lei, adică 15% din valoarea coşului de cumpărături”, spune un reporter de la Antena 3, care a făcut recent cumpărături.

Când va fi atins nivelul maxim al scumpirilor

Și carnea urmează să se scumpească din nou, după ce deja a înregistrat un avânt al prețurilor. Dacă în februarie un kilogram de pulpe de pui costa 13 lei şi 99 de bani, astăzi costă 15 lei şi 40 de bani, iar kilogramul de piept de pui s-a scumpit cu 2 lei în aceeşi perioadă de timp. Veștile proaste nu se opresc însă aici. Vor veni scumpiri cum nu au fost în România în ultimii 20 de ani, după cum susțin economiștii.

 „Mare parte din produsele alimentare pe care noi le cumpărăm din magazine vin din import. 2022 va aduce un vârf al scumpirilor la alimente cum nu s-a văzut în ultimii 20 de ani. Scumpirile vor atinge un maxim istoric în luna iunie, atunci când Banca Națională ne anunța ca vom avea o inflație de 11.28%”, spune analistul economic Adrian Negrescu.

Guvernul știe de acest nou val de scumpiri care se va abate asupra României cu forța unui tsunami, așa că a gândit un mic ajutor pentru persoanele defavorizate. Executivul se pare că are de gând să acorde un voucher de 50 de euro, la două luni, persoanelor cu venituri mici din România, dar și un ajutor financiar de 30 de euro pe lună elevilor care provin din familii defavorizate.

Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola