Toate pensiile din România se modifică: unii pierd, alții câștigă. Anunțul e oficial

toate pensiile din romania se modifica

Anul acesta este unul al reformelor pentru sistemul nostru public de pensii. Vor apărea schimbări pentru toți pensionarii din țară, până la finele anului, dată la care autoritățile și-au propus să elimine inechitățile și să finalizeze recalculările.

Până la finele anului curent, vom avea, în sfârșit, o nouă lege a pensiilor, care să ofere un cadru legal mai avantajos beneficiarilor, eliminând nedreptățile din sistem.

Practic, pensionarii care sunt astăzi nedreptățiți, sub o formă sau alta, vor avea câștig de cauză și se vor bucura de avantaje mai mari, după merit. În schimb, persoanele care astăzi au beneficii nejustificate, le vor pierde.

Marele anunț al schimbării vine chiar de la ministrul Muncii

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit de curând despre noua lege a pensiilor, spunând că „la sfârșitul anului 2022 trebuie să avem legea gata”.

Noul act normativ care este în lucru ar urma să rămână fidel principiilor Legii 127 și principiul de bază privind rezolvarea inechităților. Conform celor spuse de ministru, se vor purta discuții și cu membrii Comisiei Europene și cu cei ai Băncii Mondiale. E posibil să apară schimbări, dacă vor fi identificate soluții care să îmbunătățească forma actului normativ, astfel încât reforma să fie una cât mai utilă și constructivă.

”Nu ne gândim în esență, la schimbarea formulei de calcul, dar dacă găsim elemente de îmbunătățire și de a lua în calcul cât se poate din abilitatea sistemului de pensii, dar în primul și în primul rând prioritatea principală este rezolvarea inechităților din sistem” a spus oficialul de la Ministerul Muncii.

Astfel, continuă ministrul, până la finele anului va trebui să fie legea finalizată și „în paralel cu derularea activității de către Comisia Europeană, noi deja preluăm datele din dosarele de pensii, din toate dosarele de pensie aflate în arhivele caselor județene de pensii. Separăm stagiile de cotizare contributivă de stagiile de cotizare dublate. Separăm sporurile cu caracter permanent, de sporurile cu caracter nepermanent, astfel încât atunci când avem legea la final, să ne fie mult mai simplu și să nu mai dureze atât de mult acea recalculare”.


Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola