Teatrul de Păpuși „Gulliver” este acum Teatrul pentru Copii și Tineret „Gulliver”

teatrul pentru copii si tineret gulliver

După cum bine se știe, la Teatrul „Gulliver” e mereu rost de vești bune și surprize. Astfel, continuând să aducă publicul mai aproape de teatru și să ofere producții culturale adecvate, la standarde artistice exemplare și de o calitate remarcabilă, „Gulliver” parcurge un nou pas – necesar și esențial – devenind Teatrul pentru Copii și Tineret „Gulliver”.

Modificarea denumirii Teatrului „Gulliver” survine ca un răspuns firesc la necesitatea acoperirii unei nișe de public deficitare la nivelul orașului Galați, fapt determinat de inexistența pe plan local a unor spectacole destinate cu precădere categoriei de vârstă reprezentată de segmentul adolescent (respectiv preadolescenții de 10-14 ani, dar și adolescenții de 14-20 ani). Astfel, se creează posibilitatea de a adresa întocmai acele problematici specifice acestui palier de vârstă, prin realizarea unor producții potrivite, adecvate, care să răspundă exact nevoilor lor de formare, evoluție și dezvoltare și să trateze teme precum: bullying-ul, discriminarea, sentimentul de abandon cauzat de fenomenul social al părinţilor plecați în străinătate, situația tinerilor lăsați în grija bunicilor, etichetarea, intoleranţa etc. În consecință, în această importantă etapă de formare, evoluție și dezvoltare, nevoia tinerilor de a interacționa cu un act cultural de calitate este cu atât mai importantă și necesară.

În plus, prin prima ultimelor producții – și nu numai – Teatrul „Gulliver se remarcă prin realizarea unor spectacole de animație impresionante pentru copii și tineret, prin mijloace moderne și atrăgătoare de punere în scenă, precum „Harap Alb play again” și „Pasărea Măiastră” (în regia lui Ștefan Lupu) sau „Capra cu trei iezi” (creație colectivă). Teatrul „Gulliver” este mereu în pas cu tehnicile de animaţie moderne, cu forme scenice abstracte şi apelează la mijloace artistice complexe. Astfel, scenografia, decorul, proiecţiile, video-mapping-ul, light design-ul, precum și însăşi păpuşa, elementul central al spectacolelor marca „Gulliver”, s-au transformat considerabil, conferind, în prezent, noi valenţe producţiilor teatrului.
Reflecția acestor spectacole în rândul spectatorilor teatrului validează și demonstrează nevoia de realizare de noi producții similare, care să se adreseze întocmai acestor noi categorii de public. Astfel, modificarea denumirii în Teatrul pentru Copii și Tineret „Gulliver” vine în completarea acestui demers și reflectă, practic, apropierea de publicul tânăr, repertoriul curent, precum și direcția strategică viitoare a teatrului.

În consecință, Teatrul „Gulliver” continuă să fie prezent, relevant, activ și implicat în tot ceea ce înseamnă devenirea copilului, transformarea lui și întreg procesul de metamorfoză spre faza de adult și să ofere cadrul educativ-cultural în care se creează repere sănătoase, valori corecte și un minimum de conștiință socială, necesare dezvoltării individului.

Repertoriul curent al Teatrului pentru Copii și Tineret „Gulliver”, cu recomandările de vârstă aferente fiecărui spectacol, este disponibil pe site-ul instituției: http://www.teatrul-gulliver.ro/spectacole/, iar biletele pentru spectacole se achiziționează online, accesând link-ul http://bilete.teatrul-gulliver.ro sau www.teatrul-gulliver.ro, secţiunea „Program”, sau de la Agenția de bilete de la sediul teatrului, în ziua spectacolului, înainte de începerea reprezentației.

Mai multe detalii cu privire la spectacolele și activitățile Teatrului „Gulliver” sunt disponibile pe site-ul: www.teatrul-gulliver.ro și pe pagina de facebook ”TeatrulGulliver”.

Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola