Succes pentru elevii români la olimpiadele internaţionale. Câte medalii au obţinut tinerii

succes pentru elevii romani la olimpiadele internationale

Vara aceasta, elevii români au reușit să obțină 13 medalii de aur la diferite olimpiade internaționale. În total, aceștia au obținut 27 de medalii, având cele mai bune rezultate din lume la olimpiadele internaționale.

13 medalii de aur obținute de elevii români la olimpiadele internaționale

La ultimul concurs care a avut loc, Olimpiada Internațională de Informatică, elevii români au obținut în total 4 medalii, dintre care una de aur, două de argint și una de bronz. De asemenea, românii au luat pentru prima dată o medalie de aur la Olimpiada Internațională de Germană, iar succesul îi aparține Teodorei Strugariu.

Totodată, elevii români au reușit să vină acasă cu  medalii, una de aur, una de argint și una de bronz la Olimpiada Internațională de Lingvistică. La Olimpiada Internațională de Geografie elevii au participat online, reușind să obțină două medalii de aur, una de argint și una de bronz.

O altă performanță a tinerilor români este locul 2 la nivel mondial la Olimpiada Internațională de Fizică. Aceștia au reușit să cucerească 4 medalii de aur și una de argint. Aceasta este Olimpiada la ca România a obținut cele mai multe medalii de aur.

Olimpiada Internațională de Matematică a fost un succes, de asemenea, pentru elevi, acolo unde au luat 6 medalii, două de aur și patru de argint. La Olimpiada Internațională de Chimie au reușit să obțină două medalii de aur, una de argint și una de bronz.

Sorin Cîmpeanu, despre elevii români care fac excelență

În urmă cu doar câteva zile, Sorin Cîmpeanu a anunțat că România se află pe locul al doilea „all times” în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaţionale de Informatică, cu 123 de medalii.

„Un rezultat excepţional care urcă România pe locul al doilea „all times” în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaţionale de Informatică, cu 123 de medalii! Alexandru Luchianov (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Luca Perju-Verzotti (Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti), Andrei-Robert Ion (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Alexandru-Radu Todoran (Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăştie/jud. Hunedoara) = lotul olimpic de Informatică al României.

M-am întâlnit cu aceşti elevi fabuloşi, în urmă cu trei săptămâni, in aeroport, la întoarcerea de la CEOI2022, unde au câştigat tot ce se putea câştiga: 4 medalii + locul I pe echipe. Acum, la Olimpiada Internaţională de Informatică (ediţia 2022 – Indonezia), în aceeaşi formulă, dar coordonaţi şi însoţiţi de prof. Marius Nicoli (Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”) – Team Leader şi Andrei-Costin Constantinescu (ETH – Zurich, fost medaliat olimpic), au reuşit să strălucească din nou: 4 medalii, locul al doilea în Europa şi locul 8 în lume (din 90 de ţări participante)”, a scris Sorin Cîmpeanu pe Facebook.


Citește și: Calendarul olimpiadelor și concursurilor școlare 2022. Când vor avea loc


Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola