Se întâmplă cu pensiile a milioane de români și ar putea fi cea mai bună veste: când se virează banii în plus

veste buna pensionari bani

Pensionarilor din România li se pregătește ceva, cât de curând. Banii ar putea intra în conturi în perioada următoare, a anunțat Guvernul.

Mai exact, pensionarii vor primi și anul acesta cea de-a 13-a pensie, suma de bani alocată urmând să ajungă la ei în primele luni ale anului următor.

Guvernul se gândește să le dea aceste beneficii pensionarilor și anul acesta

Cum menționam anterior, Guvernul condus de Nicolae Ciucă urmează să le acorde pensionarilor pensia cu numărul treisprezece, s-a anunțat.

În plus, premierul a confirmat că se află în discuții, în interiorul coaliției de guvernare, pentru ca pensionarii cu venituri cuprinse între 1.000 de lei și 1.500 de lei, să beneficieze de un ajutor de la stat, ca să poată face față scumpirilor din perioada actuală. Acest ajutor ar putea avea valoarea de 700 de lei.

În cazul în care va trece de toate „barierele”, ajutorul va fi trimis într-o singură tranșă, celor menționați anterior. Practic, se va respecta rețeta folosită și până acum.

Anul viitor, Guvernul intenționează și o mărire a pensiilor, în baremul maxim de 11% din valoarea totală, chiar dacă, așa cum s-a stipulat, vorbim despre un efort bugetar destul de greoi pentru economie.

„Ca atare, în acest moment, limita la care ne referim este de aproximativ 11%. Propuneri au venit din mai multe direcții, noi suntem datori să ne păstrăm responsabilitatea și să venim cu acele propuneri care sunt sustenabile pe bugetul de stat”, a declarat prim-ministrul.

Ca măsură suplimentară, se mizează inclusiv pe continuarea distribuirii de vouchere în valoare de 250 de lei, la două luni, pe cardurile emise deja anul acesta.

Rămâne, desigur, de văzut care dintre aceste măsuri vor deveni realitate și, mai mult decât atât, dacă la momentul în care el vor fi aplicate, vor mai conta, de vreme ce prețurile continuă să crească într-un ritm amețitor, iar din ce în ce mai mulți pensionari acuză că nu se mai descurcă.


Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola