Cauta
Adauga
Sign In

S-a votat legea, 700 de lei în plus la pensie pentru milioane de români: când intră banii, o singură dată

S-a votat legea, 700 de lei în plus la pensie pentru milioane de români: când intră banii, o singură dată

cumparare vechime pensie

Anunțul pe marginea unui ajutor unic de 700 de lei pentru o parte semnificativă dintre pensionarii României a fost făcut săptămâna trecută, dar abia acum au fost legiferate particularitățile din spatele acestui supliment financiar.

Pensionarii din sistemul public de pensii și cei din sistemul militar, care au venituri lunare mai mici sau egale cu 2000 de lei pe lună, se vor bucura de un bonus unic de 700 de lei. Banii vor intra în cont sau vor fi dați în mână odată cu pensia pe luna iulie. Ca referință, măsura face parte din al doilea pachet de măsuri sociale integrate în programul ”Sprijin pentru România”, ce a fost anunțat de guvern acum câteva zile. Nu mai puțin de 3,3 milioane de pensionar se încadrează pentru recepția ajutorului de mai sus.

În iulie, bani în plus la pensie pentru români, o singură dată

Guvernul a adoptat pe parcursul zilei de ieri Ordonanța de Urgență necesară implementării ajutorului social de 700 de lei pentru pensionarii aflați într-o situație precară, cei care ca câștigă lunar până la 2000 de lei inclusiv.

Practic, după cum se menționează în OUG, “se acordă un ajutor financiar în cuantum de 700 lei pensionarilor sistemului public de pensii, pensionarilor din sistemul pensiilor militare de stat și beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale de pensii/ casele de pensii sectoriale ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei”.

În ceea ce privește mecanismul de calcul pentru cei 2000 de lei menționați mai sus, se iau în calcul banii din pensii (cele plătite în iulie), cele lunare din indemnizația socială pentru pensionari și cele din salariile sau asimilate salariilor raportate în declarația 112 (privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate), conform avocatnet.ro.

În final, banii vor intra luna viitoare odată cu pensia pentru toți românii care se încadrează în condițiile de mai sus. Nu trebuie să urmeze nimeni nicio procedură, să completeze vreun formular.

Citiți articolul original pe Playtech

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALTII AU CITIT SI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola