Românii, victime perfecte ale sclaviei moderne (Adevărul)

romanii victime perfecte ale sclaviei moderne adevarul

Românii, victime perfecte ale sclaviei moderne (Adevărul)

Cetățenii români sunt printre cei mai expuși europeni la exploatarea prin muncă, indusă de sărăcie, alcoolism, violență, lipsa educației sau a oportunităților economice, susține Adriana Bora, expertă premiată de UNESCO.

Cei mai expuși au fost românii care lucrează în agricultură, în sudul Spaniei și Italiei, și cei din spălătoriile de mașini din Anglia, abuzați și ținuți ca sclavii.

Sclavia modernă există în toate ţările lumii, şi se estimează că sunt peste 40 de milioane de oameni în această situaţie de exploatare. Sclavia modernă poate lua diferite forme, cele mai frecvente fiind traficul de persoane, muncă forţată, muncă în condiţii de serviciu, sclavia copiilor şi căsătoria forţată şi timpurie.

Sclavia modernă înfloreşte acolo unde există vulnerabilitate, susține experta citată de Adevărul.

Adriana Bora este expert în aplicarea inteligenţei artificiale ca armă împotriva sclaviei moderne şi în etica utilizării inteligenţei artificiale. Crescuta in Oneşti, acum locuieşte în Australia unde este doctorand şi are studii în Franţa, Hong Kong şi Marea Britanie. Adriana a lucrat ca cercetător pe proiecte ale universităţilor Harvard, Oxford, MIT, agenţiilor specializate ale ONU şi Bancii Mondiale.

O „explicație” pentru necunoscuta numărului de emigranți: românii care pleacă în străinătate nu se înregistrează la ambasadă pentru că legea nu impune sancțiuni (Ziarul Financiar)

Satele şi comunele din România rămân de la an la an cu tot mai puţini locuitori; tinerii pleacă în străinătate pentru salarii mai mari, dar şi pentru a oferi o educaţie mai bună copiilor.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni: „Estimările orientative arată că 8 milioane de români locuiesc în străinătate”.

Profesorul Dumitru Sandu, expert în migraţie: „Între 3,6 şi 5 milioane de români locuiesc în alte state. Nimeni nu poate şti un număr exact”.

Italia, Spania, Marea Britanie, Germania şi SUA sunt statele în care locuiesc cei mai mulţi români din străinătate.

Românii din strănătate nu pot fi numărați cu exactitate pentru că nu se înregistrează la ambasade sau la oficiile consulare, deși legea îi obligă, spun reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe pentru Ziarul Financiar.

„Nu mai vreau la birou!”. Românii cer mai multă flexibilitate la muncă, angajatorii se adaptează cu greu (Europa Liberă)

Șapte din zece români vor să părăsească actualul loc de muncă dacă găsesc un job la fel de bine plătit, dar cu ore și locuri de desfășurarea a muncii flexibile.

Pandemia de Covid i-a forțat pe mulți dintre angajați – de la profesori la IT-iști – să își transfere munca în mediul online, la „biroul de acasă”.

Însă, odată ce li s-a cerut să revină la birou, sentimentul de nemulțumire și dorința de a lucra în locui mai „flexibile” s-au acutizat.

Fenomenul „Marea Reașezare” – The Great Reshuffle, cum este cunoscut, i-a determinat pe mulți să demisioneze și să-și caute de muncă în altă parte, în timp ce alții au pus presiune pe angajatori să permită aplicarea unui program hibrid de muncă.

În România, angajatorii par să se arate reticenți față de munca de acasă. Experții, dar și angajații consultați de Europa Liberă România spun că angajatorii români încă nu s-au adaptat în totalitate la așteptările angajaților.

Tunul imobiliar al unui fost șef din ANAF (Libertatea)

Un grup de oameni de afaceri a reușit să devină stăpân pentru 99 de ani pe terenul de 20 de hectare, cu ieșire la lac, al complexului Astoria din Snagov.

Statul român, prin CFR, proprietarul terenului din acte, nu a încasat absolut niciun leu pe teren, ci doar un milion de euro pe clădiri, pretextul afacerii, cum rezultă din documentarea ziarului Libertatea.

Cei care au pus mâna pe proprietate sunt reprezentanții firmei controlate de Marius Gaga, un fost director la ANAF pe vremea lui Blejnar, director care a activat și în CA al CFR.

EXCLUSIV Falsa poveste a părinților români “amendați” pentru o vizită în Germania cu copiii, în timpul școlii: cum a ajuns o neînțelegere să pună în priză o parte din presa din România și inspectoratul din București (EduPedu)

O “știre” potrivit căreia un cuplu de români ar fi primit amendă în Germania pentru că ar fi călătorit cu copilul, deși în România nu e vacanță școlară, a fost transmisă de mai multe publicații și posturi românești și larg distribuită pe rețelele de socializare la sfârșitul săptămânii trecute. Dar știrea de pe un site german care a stat la baza șirului de preluări din presa română nu vorbește despre o amendă dată, ci despre una potențială, iar articolul a fost corectat luni. Poliția bavareză a precizat, la solicitarea Edupedu.ro, că informarea pe care a transmis-o presei suna altfel și a fost greșit înțeleasă de respectivul site.

“Simona are ceva rar: vrea mereu să învețe, să devină mai bună” (Gazeta Sporturilor)

Patrick Mouratoglou, unul dntre cei mai influenți antrenori din tenisul mondial al ultimului deceniu, a acceptat un dialog amplu și exclusiv cu Luminița Paul, expertul Gazetei Sporturilor în tenis.

El a oferit detalii despre colaborarea cu dubla campioană de Mare Șlem, accentuând că este 100% dedicat jucătoarei române pentru ca aceasta să își atingă toate visurile în tenis.

„Nu vreau să îi schimb jocul, ci să scot maximum din calitățile ei extraordinare”, adaugă francezul.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola