Recensământ 2022. Anunț de ultimă oră! Data limită a fost prelungită. Cine riscă o amendă de 3.000 de lei

recensamant 2022

Românii nu s-au înghesuit să colaboreze cu autoritățile pentru recensământul din 2022, așa că au fost impuse câteva măsuri, care să îi convingă pe cetățeni să se recenzeze. Data limită până la care persoanele se mai pot recenza a fost prelungită până la 24 iulie, iar cei care refuză să o facă riscă o amendă de 3.000 de lei.

Recensământul din 2022 dă bătăi de cap autorităților, după ce o bună parte dintre cetățeni nu s-au recenzat, astfel că termenul a fost prelungit până la 24 iulie. La 6 iulie, autoritățile au înființat 700 de centre de recenzare pe întreg teritoriul țării, însă, în ciuda eforturilor, procesul a decurs destul de încet, așa că termenul limită a fost prelungit până la 24 iulie.

Cetățenii riscă amenzi de până la 3.000 de lei dacă nu participă la recensământul din 2022.

Desigur au existat câteva «hibe» în procesul organizat de autorități. Centrele de recenzare au fost deschise abia 8 iulie, o «soluție de avarie» neprevăzută în calendarul oficial. Alte elemente, care au încetinit finalizarea recensământului de anul acesta, la data stabilită, 17 iulie, au fost numărul mic de persoane care a utilizat platforma online, numărul mic de recenzori care au mers pe la casele oamenilor, precum și reticența cetățenilor de a discuta cu recenzorii.

Doar 15% dintre români s-au recenzat până la data limită inițială

Cu doar câteva zile înainte de încheierea recensământului, doar 15% din populația României, 19 milioane de locuitori, s-au recenzat.

Autoritățile vor fi nevoite să recurgă la amenzi usturătoare pentru cei care refuză să se recenzeze până la noua dată limită de 24 iulie. Cei norocoși pot scăpa cu «doar» 1.000 de lei amendă, dar se pot trezi și cu o sancțiune de trei ori mai mare, de până la 3.000 de lei.

Iată harta cu toate punctele de recenzare de pe cuprinsul României, pe care o puteți accesa AICI.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola