Proba scrisă a concursului de titularizare are loc astăzi. Câte posturi sunt disponibile

titularizare profesori

Cadrele didactice care doresc să obțină un post pe perioadă nedeterminată susțin astăzi, 13 iulie, proba scrisă a concursului de titularizare din învățământul preuniversitar. La nivelul întregii țări sunt disponibile peste 5.000 de posturi sau catedre didactice, transmite ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, printr-un comunicat.

Examenul pentru ocuparea celor 5.163 de posturi vacante va avea loc în 104 centre de concurs și va începe la ora 9.00. La proba scrisă pot participa „candidaţii care au obţinut cel puţin nota 5 la inspecţia specială la clasă sau la proba practică, inclusiv absolvenţii promoţiei din acest an”, precizează ministrul educației, adăugând că „în perioada de înscriere au fost înregistrate 33.088 de fişe de înscriere, dintre care 5.655 de fişe de înscriere ale absolvenţilor promoţiei curente”.

Din cele aproape 5.200 de posturi disponibile, 3.848 sunt în mediul urban şi 1.315, în mediul rural. La ce discipline sunt cele mai multe posturi disponibile Totodată, dintre acestea, cele mai multe posturi disponibile sunt pentru: educatori/profesori pentru învăţământ preşcolar în limba română (1.039), învăţători/profesori pentru învăţământ primar în limba română (943), educaţie fizică şi sport (520), muzică instrumentală (329). Sorin Cîmpeanu subliniază în acest context că este „îngrijorător faptul că un număr redus de posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată vizează disciplinele la care se susţin probe scrise în cadrul examenelor naţionale”.

Posturile care vizează discipline la care elevii susțin probele de la Evaluarea Națională sau Bacalaureat reprezintă mai puțin de 10% din cele scoase la concurs, potrivit datelor Ministerului.

Concret, este vorba despre:

  • Matematică: 195 de posturi (dintre care 99 în mediul rural);
  • Fizică: 117 posturi (dintre care 32 în mediul rural);
  • Limba și literatura română: 48 de posturi (dintre care 13 în mediul rural);
  • Chimie: 42 de posturi (doar 7 în mediul rural);
  • Biologie: 36 de posturi (doar 6 în mediul rural);
  • Istorie: 26 de posturi (doar 5 în mediul rural);
  • Geografie: 9 posturi (niciun post în mediul rural);
  • Economie: 20 de posturi (doar 3 în mediul rural);
  • Sociologie: 3 posturi (niciun post în mediul rural);
  • Filozofie: 3 posturi (niciun post în mediul rural);
  • Psihologie: niciun post.

După susținerea probei scrise, subiectele, traducerea acestora în limbile minorităților naţionale şi baremele de evaluare vor fi publicate pe site-ul edu.ro, la secțiunea „Titularizare”.

Afișarea rezultatelor

Primele rezultate vor fi afișate marți, 19 iulie la sediile inspectoratelor şcolare și pe site-ul dedicat. Contestațiile se pot depune în aceeași zi, până la ora 21.00, precum și miercuri, 20 iulie, până la ora 12.00.

Rezultatele finale vor fi publicate pe 27 iulie.

Când are loc repartizarea candidaților

Ulterior va avea loc repartizarea candidaților pe posturile vacante, care se va face în ordinea descrescătoare a mediilor și va avea loc în „ședințele de repartizare organizate de inspectoratele şcolare în zilele de 29 iulie şi 1 august”, se mai precizează în comunicatul citat.

Statutul de titular poate fi obținut de un cadru didactic care a primit cel puțin nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la inspecţia specială la clasă. Totodată, acesta trebuie „să fie repartizat pe un post didactic vacant publicat pentru angajarea pe perioadă nedeterminată”.

Media de repartizare este alcătuită din nota la proba scrisă, cu o pondere de 75%, și nota la inspecţia specială la clasă sau la proba practică, cu pondere de 25%.

Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola