Portretele oamenilor din linia întâi, în aproape doi ani de pandemie (Libertatea)

Avertismentul unui medic epidemiolog: Sărbătorile ne aduc valul 5 al pandemiei (Adevărul)

După o perioadă de acalmie, în România, trecerea spre valul 5 se va face printr-o redinamizare a virusului cauzată de Sărbători, de vacanțe, de creșterea mobilotății și de creșterea numărului de contacte, avertizează prof. dr. Emilian Popovici, epidemiolog.

Portretele oamenilor din linia întâi, în aproape doi ani de pandemie. Cei care salvează, cei care schimbă, cei care educă, cei care împărtășesc (Libertatea)

Aproape de finalul anului, Libertatea vă propune un prim episod despre oamenii care, de-a lungul ultimilor doi ani, au fost acolo, în linia întâi, luptând cu COVID-19, cu mentalități, cu frici și cu neîncrederea că lumea va putea fi bine într-o zi. Sunt lucrătorii din sistemul de sănătate, dar și oameni care au pus umărul la bunăstarea comunităților din care fac parte, cu un sfat, o pungă de medicamente, un sac de ghetuțe, un exemplu de curaj sau pur și simplu un pachet livrat la ușă.

Libertatea scrie despre mediatorul sanitar care a dus rata de vaccinare la 96% în comunitatea de romi din Bălnaca, dar și despre primul preot care a intrat în zona roşie a pacienţilor bolnavi de COVID. Părintele Dorian Oprişor are 31 de ani şi slujeşte la biserica din curtea Spitalului Victor Babeş din Timişoara, unul dintre cele mai mari spitale COVID din vestul ţării. Cea mai importantă slujbă a sa nu este însă în spatele altarului din casa Sfântului Mina, ci pe holurile spitalului de boli infecţioase.A făcut-o aşa, nesolicitat de nimeni, doar pentru că a înţeles că asta trebuie să fie misiunea sa: să fie aproape de sufletele celor vulnerabili.

Libertatea a stat de vorbă și cu Alina Nistor, specialist în secţia ATI de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou din Suceava, unul dintre medicii decorați de preşedintele României de Ziua Națională.

Ea are un regret. “Ni se spune că noi suntem vinovaţi că oamenii s-au îmbolnăvit, că noi suntem vinovaţi de evoluţia severă a unora dintre pacienţi şi că noi suntem vinovaţi că unii dintre ei se pierd. Sunt adesea acuzată. Or, noi am făcut mereu tot ce se putea face! Şi profesional, şi uman. Tot ce se putea face în lumea aceasta!”.

Pe larg despre cei care salvează, cei care schimbă, cei care educă, cei care împărtășesc în Libertatea.

Top 12 evenimente din 2021: cel mai bun an economic din istoria României (Ziarul Financiar)

Dacă nu ar fi fost explozia preţurilor la energia electrică şi gaze, care a reînviat după două decenii inflaţia (7,94% – octombrie 2021/octombrie 2020), 2021 ar fi fost un an economic şi de business excepţional.

Chiar şi aşa 2021 a fost un an bun, chiar foarte bun, pentru anumite sectoare şi pentru anumite personaje.

Cristian Hostiuc, director editorial al publicației, a făcut un top al evenimentelor care au fost în prim-plan.

Citiți pe larg în ZF despre listarea UiPath la New York; Ştefan Vuza, primul miliardar în euro de la Bursa de la Bucureşti; cel mai bun an agricol; cel mai mare faliment din asigurări; explozia preţurilor la energie şi gaze şi reînvierea inflaţiei; luna în care am pierdut cei mai mulţi români de la Al Doilea Război Mondial.

“M-a durut ce mi s-a întâmplat în România , dar visez să mă întorc acasă și sa antrenez” (Gazeta Sporturilor)

Fostul campion de box, în vârstă de 51 de ani, a vorbit deschis despre motivele pentru care a plecat din nou din țară, cum a ajuns să antreneze într-un garaj al unui prieten, dar și despre planurile sale de viitor.

Marius Mărgărit și Cristi Preda l-au vizitat pe Leonard Doroftei în Canada și i-au înmânat trofeul de Legendă GSP.

Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola