Primele două planuri ale lui Putin pentru războiul din Ucraina au eşuat. Care este al treilea? (Adevărul)

primele doua planuri ale lui putin pentru razboiul din ucraina au esuat

Primele două planuri ale lui Putin pentru războiul din Ucraina au eşuat. Care este al treilea? (Adevărul)

După ce planurile A şi B ale invaziei ruse în Ucraina au eşuat, Rusia este nevoită să-şi modifice planul C din cauza înfrângerilor militare. General austriac în rezervă Mick Ryan prezice că războiul se va dezvolta într-o „campanie pe termen lung”. Dar ce vor însemna cu adevărat toate aceste schimbări tactice ruseşti?

Planul A a eşuat în primele 48 de ore după începerea unui război la scară largă împotriva Ucrainei. De fapt, Rusia dorea să-şi folosească forţele terestre şi aeriene de putere ma mică, sperând să captureze Kievul şi alte puncte importante, precum şi să-l aresteze pe preşedintele Volodimir Zelenski, pe premierul Denis Şimigal şi pe alţi membri ai guvernului. Rusia a sperat că acest lucru va forţa Ucraina să se predea şi să caute o soluţie politică.

Dar planul „A” a eşuat din cauza rezistenţei puternice a Forţelor Armate ale Ucrainei şi a slăbiciunii armatei ruse, Rusia fiind nevoită să schimbe tactica foarte repede.

Aşa s-a născut Planul B. Acetsa prevedea atacuri aeriene sporite, distrugerea oraşelor mici şi bombardarea mai intensă a infrastructurii civile.

„Planul B” presupunea că Forţele Aerospaţiale Ruse îşi vor arăta în sfârşit forţa”.

Planul B a eşuat de îndată ce o armată atât de mare a rămas fără combustibil, muniţie şi alimente, şi-a pierdut imediat avantajul militar. Rusia a suferit pierderi grele. Vineri, Moscova a anunţat că 1351 de soldaţi au murit pe câmpul de luptă şi alţi 3.825 au fost răniţi. Ucraina, pe de altă parte, vorbeşte despre 16.000 de soldaţi ruşi morţi. Şi aceasta este o cifră mult mai mare decât cea pe anunţată de Rusia. Serviciile de informaţii americane au numărat aproximativ 7 mii de morţi în rândul armatei ruse. NATO mai spune că armata rusă a pierdut 40 de mii de soldaţi, ţinând cont de morţi, răniţi sau dispăruţi.

Acum Putin are nevoie de un plan „B” „modificat”, scrie Adevărul.

General austriac în rezervă Mick Ryan explică faptul că Rusia va trebui să-şi mobilizeze personalul şi industria militară pentru a compensa pierderea de arme, muniţii şi echipamente. În plus, ea se poate concentra pe un singur front, redirecţionând unităţile pregătite pentru luptă şi artileria pentru a obţine un succes tactic mai mare. Având în vedere grevele din oraşul Dnipro, precum şi unele succese în apropiere de Lugansk şi Doneţk, acest front este probabil să fie la est.

Dilema SUA: Poate fi justificată asasinarea lui Vladimir Putin? Scurtă istorie a tiranicidului (HotNews.ro)

Începând cu al Doilea Război Mondial și Procesele de la Nürnberg, cultura internațională în materie de jurisprudență a fost de a-i judeca pe tirani, nu de a-i ucide.

Asasinarea unor șefi de stat este de asemenea interzisă de Convenția de la New York, încheiată în 1973, care vizează „persoanele protejate la nivel internațional”. Ea este interzisă și de legile războiului, redactate pentru prima dată în secolul XIX.

Statele Unite au interzis în mod specific asasinatele prin regulile sale de purtare a războiului încă din 1863 și, începând cu 1976, fiecare președinte american a reafirmat ordine executive împotriva asasinării unor lideri străini.

Asasinatele ce vizează șefi de stat rămân evenimente rare, doar 10 lideri fiind asasinați de către un stat străin între 1875 și 2004.

HotNews.ro citează analiză publicată de The Conversation.

Interviu exclusiv cu purtătorul de cuvânt al Legiunii Internaționale din Ucraina: „Sunt și români printre voluntarii care luptă alături de ucraineni” (Libertatea)

Înființată la apelul președintelui Volodimir Zelenski imediat după invazia rusă, Legiunea Internațională din Ucraina reunește astăzi voluntari din 52 de țări. Între aceștia se numără și cetățeni din România, spune purtătorul de cuvânt al Legiunii Internaționale, Damien Magrou, într-un interviu acordat pentru Libertatea.

„Sunt caporalul Damien Magrou, purtătorul de cuvânt al Legiunii Internaționale”. Așa își începe dialogul cu Libertatea tânărul jurist de 33 de ani, cetățean norvegian cu origini franceze, pe care războiul l-a prins la Kiev. Aici locuiește și muncește de 2 ani, în cadrul „celui mai mare cabinet de avocatură din Ucraina, Asters”. Interviul se face prin Telegram.

„Astăzi acceptăm doar voluntari care au o experiență de luptă”.

„Persoana interesată trebuie să ia contact cu Ambasada Ucrainei din țara sa, mai exact cu atașatul militar din cadrul Ambasadei Ucrainei. Depune o cerere, un formular, la care atașează documente. Atașatul militar evaluează cererea și decide dacă îl acceptă sau nu. Din momentul în care cererea este aprobată, voluntarii sunt informați cum să-și organizeze călătoria pentru a ajunge în Ucraina, precum și contactele noastre, aici în cadrul legiunii. Când ajung în Ucraina, sunt duși într-un loc pe care îl utilizăm ca și centru de recrutare. Acolo se face o evaluare individuală.

Contractul pe care legionarii îl semnează este, în teorie, pentru întreaga durată a conflictului. Deci, contractul se termină când se termină și războiul.

În practică, și asta cred că este foarte important de precizat, noi aprobăm toate cererile de încheiere a contractelor pentru legionari, indiferent de motivul pentru care aceștia au decis să nu mai participe la lupte”.

Integral în Libertatea.

Interviu – Dmitro Los, preşedintele Camerei de Comerţ de la Kiev: Cum funcționează economia Ucrainei și societatea în vreme de război (CursDeGuvernare)

Dmitro Los (foto), preşedintele Camerei de Comerţ a Ucrainei, descrie într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum funcţionează economia ucraineană în vreme de război, cum funcționează companiile și relația dintre ele, şi și ce forme de ajutor ar putea exista pentru acestea pentru a rămâne pe linia de plutire şi a-şi putea plăti în continuare angajaţii, facturile, taxele la stat. Căci, da, taxele se plătesc.

Sumarul ideilor:

Pierdem 50% din PIB. Marile uzine au fost nevoite să închidă din cauza bombardamentelor

Producătorii alimentari îşi distribuie marfa gratuit – riscă să intre în faliment

UE, Nu ne mai aduceţi ajutoare din Qatar, cumpăraţi de la producătorii din Ucraina!

Agricultura nu a suferit prea mult, dar industria grea este foarte afectată / Stocurile de oţel şi produse chimice se vor epuiza într-o lună-două

Companiile îşi plătesc facturile, salariile şi taxele, dar multe vor rămâne curând fără bani.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola