O ţară des vizitată de români vrea să renunţe la restricţii. Israel şi Marea Britanie au anunţat deja

În ciuda faptului că valul cinci al pandemiei, în care tulpina Omicron este predominantă, a acaparat mai multe state ale lumii, autoritățile mai multor țări anunță că se gândesc să renunțe la restricții. Astfel, o țară des vizitată de către români vrea să renunțe la restricții și să relaxeze condițiile de desfășurare a vieții. Totodată, state precum Israel și Marea Britanie vorbesc deja despre această nouă etapă de depășire a pandemiei.

Ce țară vrea să renunțe la restricții. Aceasta se alătură Marii Britanii și Israelului

Chiar dacă numărul de îmbolnăviri de Covid-19 a crescut simțitor în ultima perioadă în toate colțurile Europei, autoritățile iau în considerare măsuri de relaxare. Astfel, o nouă țară se alătură Israelului și Marii Britanii, și vrea să renunțe la restricții.

Se pare că specialiștii din Sănătate au ajuns la concluzia că măsurile stricte nu mai sunt eficiente în fața contagiozității noii tulpini. Totodată, aceste state au luat în considerare și gradul de imunizare al populației, riscurile de spitalizare fiind cu mult scăzute în aceste țări cu procent ridicat de vaccinare. Astfel, Spania urmează să discute despre renunțarea la restricții.

Spania, pregătită să se relaxeze. „Ar trebui să începem să considerăm COVID-19 drept o boală endemică”

Spania, care s-a situat pe locurile fruntașe în privința vaccinării anti-Covid, a transmis un mesaj către Uniunea Europeană pentru a stabili o abordare nouă a pandemiei. Liderul Guvernului de la Madrid a punctat dificultățile economice cu care ne confruntăm din pricina restricțiilor.

„Nu mai suntem în situația din urmă cu un an. Știm mult mai multe despre virus și ar trebui să începem să considerăm COVID-19 drept o boală endemică, în loc de pandemică.”, a explicat Pedro Sanchez, prim-ministrul Spaniei.

Specialiștii consideră drept boală endemică aceea care își face apariția regulat în anumite regiuni. De asemenea, numărul îmbolnăvirilor va rămâne relativ constant pe parcursul timpului.

Britanicii au anunțat deja ridicarea restricțiilor

„Endemic nu este de bine, înseamnă doar că este aici pentru totdeauna. Ceea ce trebuie să facem este să ajungem la niveluri scăzute de incidență a bolii, vaccinarea maximă a populației, astfel încât nu mai ajungem la decese. În opinia mea, acesta este sfârșitul stării de urgență și acesta este sfârșitul pandemiei.”, a menționat Michael Ryan, directorul Programului de Urgență Sanitară.

Guvernul britanic a anunțat în urmă cu o zi ridicarea restricțiilor anti-Covid, în contextul în care numărul îmbolnăvirilor se află în scădere.

„Spitalizările au scăzut în ultima săptămână. Iar numărul de pacienți cu COVID, aflați la terapie intensivă, este acum la același nivel cu cel din iulie. Întotdeauna am spus că vom deschide țara de îndată ce datele susțin asta. Pașii pe care i-am anunțat astăzi reprezintă o etapă majoră, dar nu reprezintă sfârșitul drumului.”, a explicat Sajid Javid, secretar de stat în Ministerul Sănătății din Marea Britanie.

Cu toate acestea, primarul Londrei insistă ca purtarea măștii de protecție să rămână una dintre cele mai importante măsuri pe care populația o aplică pentru a preveni răspândirea virusului. Aceasta însă va rămâne la latitudinea fiecăruia.

Mai multe state au înregistrat recorduri de infectări în ultima perioadă

Pe de altă parte, unele țări se află în continuare într-un scenariu crescător al pandemiei, printre care se află și Germania. Statul a raportat pentru prima oară de la debutul primului caz de Covid-19 peste 100.000 de cazuri noi pe zi. Totodată, Austria a înregistrat în urmă cu o zi 30.000 de infectări noi, aproape dublu față de precedentul record stabilit săptămâna trecută. Statul austriac a stabilit vaccinarea obligatorie, de la 1 februarie. România a raportat astăzi un record de peste 19.000 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore.

Citiți articolul original pe Impact

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

demonstratii 10 august 2018
Se intampla in Romania

Dosarul 10 August

Analiză | Dosarul 10 August  – Istoria unui eșec anunțat. Infracțiuni care se prescriu în

Mai Departe »

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola