Ministrul Muncii îi liniștește pe pensionari. Ce pregătește coaliția în privința veniturilor de anul viitor. „O majorare va fi”

ministrul muncii ii linisteste pe pensionari

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a venit cu lămuriri în ceea ce privește creșterea pensiilor. Oficialul a spus că s-a luat o decizie în cadrul coaliției de guvernare să nu se mai vehiculeze procente atunci când se vorbește despre majorare veniturilor pensionarilor. Ministrul Muncii îi asigură pe români că va exista o creștere a veniturilor anul viitor.

Ministrul Muncii, anunț pentru pensionari

În ultima perioadă s-au vehiculat tot felul de procente în contextul majorării pensiilor. S-a zvonit că în 2023 vor fi creșteri între 5 și 16% la pensii, așa că autoritățile au revenit cu lămuriri. Marius Budăi, ministrul Muncii, a declarat că liderii din cadrul coaliției de guvernare au decis să nu mai vorbească despre cifre până când nu vor vedea bugetul pentru 2023.

„Aşa cum a anunţat recent şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, dar şi premierul Nicolae Ciucă în momentul construcției bugetului pentru anul 2023 se va lua decizia finală asupra procentului, dar e clar că o majorare la pensii va fi.

Aceste analize le-am făcut cu Ministerul de Finanțe şi au arătat că avem spaţiu bugetar şi le-am făcut, în aşa fel încât să apărăm puterea de cumpărare a părinților şi bunicilor noștri. Discutăm în general de măsuri care să vină în sprijinul mediului de afaceri şi a cetățenilor. Important este că am ajuns cu toții la concluzia că pensiile trebuie majorate.”, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi, la Antena 3.

Cu cât dorește PNL să fie majorate pensiile

În urmă cu câteva zile, Rareș Bogdan a declarat că ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, trebuie să găsească o soluție pentru majorarea pensiilor cu 16%, așa cum au cerut liberalii. În caz contrar, acesta ar trebui să părăsească funcția, sugerează același Rareș Bogdan.

„PNL dorește mărirea pensiilor și consideră că 10% este foarte puțin. PNL dorește mărirea pensiilor cu cât a rămas până la 40%. Noi am mărit odată cu 14%, altatdată cu 10%. Acum avem o crestere de 24%, deci trebuie făcută mărirea cu diferența care a rămas. Ministerul Finanțelor este la domnul Câciu. Inflația este de 15%. Dl. Câciu este obligat să găsească sursa de finanțare. Propunerea va fi sa fie minim 16% creșterea astfel încât să se ajunga la procentul de 40%.

Dl. Câciu e obligat să găsească o sursă de finanțare pentru o creștere cu minim 16%. Nu e propunerea mea, e a PNL. Dacă nu gasește resursele, să plece acasă. Dânsul a anunțat o creșetre cu 10%. Nu este 10%, ci 16% – potrivit legii. Așteptăm să vină la Coaliție cu resursele bugetare și să facem majorarea. Nu de 5 și nici de 10%, asta este o jignire la adresa românilor”, a declarat Rareș Bogdan.


Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola