Haosul din platforma pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat miercuri seară că a dispus un control privind programul „Casa Verde Fotovoltaice”, spunând că modul în care Administrația Fondului pentru Mediu a gestionat lansarea de astăzi a programului este inacceptabil, iar scuzele nu sunt suficiente.

Programul Casa Verde Fotovoltaice ar fi trebuit să înceapă miercuri, la ora 10:00, însă în jurul orei 12,30 Administraţia Fondului pentru Mediu (AFFM) a anunțat suspendareaaccesului în aplicaţia informatică dedicată programului, după ce au fost probleme în funcţionarea acesteia. Preşedintele AFM, Lóránd-Árpád Fulop, a anunţat că la ora 14.00 va avea loc o simulare, iar la ora 15.00 va fi reluat procesul de înscriere, dacă totul merge bine. Înscrierile au fost reluate la ora 16.00, dar două ore mai târziu au fost din nou suspendate, iar AFM a anunțat că „reluarea înscrierilor va fi stabilită și comunicată ulterior pe site-ul instituției”. Instituția a mai anunțat că dosarele depuse vor fi anulate.

  • „Modul în care Administrația Fondului pentru Mediu a gestionat lansarea de astăzi a programului Casa Verde Fotovoltaice este inacceptabil!
  • Nu există nicio scuză pentru felul impardonabil în care s-au derulat lucrurile și nici pentru tratamentul la care au fost supuși astăzi sute de agenți economici și mii de cetățeni”, a reacționat miercuri seară ministrul Mediului.

AFM este în coordonarea Ministerului Mediului, iar Tánczos Barna afirmă că a dispus un control asupra derulării acestui program, pentru că „scuzele nu sunt suficiente”.

El mai spune că a cerut conducerii AFM ca până joi dimineață să prezinte o soluție privind modul în care vor fi depuse și evaluate dosarele pregătite.

Replica șefului Administraţiei Fondului pentru Mediu

În replică, preşedintele AFM, Lóránd-Árpád Fulop, spune că sistemul informatic al instituției nu a făcut față, deși ar fi fost asigurați de partenerul tehnic că totul a mers bine la testare.

  • „Da, este inacceptabil modul în care s-a derulat astăzi lansarea Programului Casa Verde Fotovoltaice. Sistemul nostru informatic nu a făcut față, deși am fost asigurați de partenerul tehnic că totul a mers bine la testare.
  • În momentul de față lucrăm la o soluție viabilă cu privire la modul în care vor fi depuse dosarele pregătite. De asemenea, ne dăm toată silința ca eforturile depuse în încercarea de înscriere a beneficiarilor să nu fie irosite”, a reacționat șeful AFM.

Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola