Guvernul lansează programul „Prima conectare”, destinat celor neracordaţi la apă şi canalizare (Ziarul Financiar)

tanczos barna

Guvernul lansează programul „Prima conectare”, destinat celor neracordaţi la apă şi canalizare. Peste 88.000 de gospodării cu venituri mici vor fi asigurate. Investiţia se ridică la 168 de milioane de euro (Ziarul Financiar)

Guvernul a aprobat miercuri bugetul Administraţiei Fondului de Mediu care include şi programul „Prima conectare la sistemele de alimentare cu apă şi de canalizare”.

Ministrul Mediului Tánczos Barna a anunţat că prin acest program va fi asigurată conectarea a 88.400 de gospodării cu venituri mici la reţelele de apă şi canalizare.

Tánczos Barna spune că programul este destinat persoanelor vulnerabile şi că acesta va contribui la un management mai sustenabil al resurselor de apă.

Investiţia se ridică la 168 de milioane de euro.

Ministrul Mediului a anunţat că în perioada următoare vor fi semnate acordurile de implementare cu autorităţile locale care participă la program.

SURSE Peste 40 de organizații PNL îi vor cere joi demisia lui Florin Cîțu de la șefia partidului. În cazul unui refuz, liderii liberali vor să organizeze un Congres extraordinar pe 10 aprilie (G4Media)

Peste 40 de lideri de organizații județene PNL au semnat o scrisoare prin care îi solicită lui Florin Cîțu să demisioneze de la șeia PNL și să-i lase locul premierului Nicolae Ciucă, au declarat pentru G4media.ro surse din partid. Scrisoarea îi va fi înmânată joi lui Cîțu de către prim-vicepeședinții partidului.

Dacă Floin Cîțu va refuza să demisioneze, liderii organizațiilor PNL vor convoca vineri dimineața ședințe ale Birourilor pemanente județene pentru a cere declanșarea procedurii de organizare a unui Congres extraodinar.

Liderii PNL sunt nemulțumiți că Florin Cîțu tensionează relațiile din coaliție cu PSD și că are o imagine slabă care trage partidul în jos în sondaje.

Liderii PNL se așteaptă ca Florin Cîțu să ceară în schimbul demisiei garanții că va fi păstrat la șefia Senatului, sau că va primi un post la nivel european, dar aceștia refuză să i le ofere, spun sursele g4media.ro.

Portul Constanța pierde jumătate dintr-o mare oportunitate: din cauza infrastructurii de căi ferate (CursDeGuvernare)

Portul Constanța nu poate profita din plin de conjunctura care-i trimite zeci de vase care nu pot acosta pe malul Ucrainei: traficul de mărfuri crește spectaculos, dar lucrurile sunt blocate de infrastructura feroviară care deservește Portul și care-i neutralizează cel puțin jumătate din potențial.

De menționat este că atât Portul cât și Căile Ferate sunt la Ministerul Transporturilor, care nu a reușit, în ani de zile, să pună în valoare modernizarea terminalelor printr-un trafic feroviar fluent.

Numărul navelor operate în rada Portului s-a dublat. Ucraina ar vrea să-și exporte cerealele prin Constanța. Ucraina pierde 1,5 miliarde de dolari pe lună din cauza blocării exporturilor agricole ca urmare a invaziei rusești.

Infrastructura feroviară deficitară a Portului năpădită de vegetație, cu sutele de vagoane blocate pe linii nefolosite, este o problemă cunoscută de zeci de ani. CFR băltește de ani de zile ”în studii de fezabilitate”.

Pe larg, pe portalul CursDeGuvernare.

Poşta Română, luată la ţintă de propaganda maghiară, înaintea alegerilor din Ungaria (Adevărul)

Trei zile au mai rămas până la parlamentarele din Ungaria, iar unii liderii ai comunităţii maghiare din Transilvania vor să gestioneze singuri votul prin corespondenţă, îndemnându-i pe alegători să nu apeleze la serviciile Poştei Române, ci să aducă buletinele de vot la organizaţiile locale. Scopul, spune un politolog consultat de „Adevărul“, ar fi monitorizarea directă a voturilor care vin din România.

Gabi Bartic: Suntem în fața celor mai bune vești din domeniul Educației de multă, multă vreme (Republica)

Ministrul Educației a anunțat ieri modificarea structurii anului școlar și a modalității de evaluare a elevilor – fiind eliminate tezele.

Găsesc suntem în fața celor mai bune vești din domeniul Educației de multă, multă vreme, scrie Gabi Bartic, contributor Republica.

În opinia sa, împărțirea pe unități mai mici de învățare neîntrerupte de vacanțe și alte evenimente – fie că ele sunt 2, 3, 4 sau 5 (cum este propunerea curentă) permite o corelare cu ritmul elevilor și cu curba de învățare.

Cred că, în actuala propunere, presiunea va fi pe învățare, pe act educațional corect, pe acumulare de cunoștințe, nu pe note.

Ministrul a vorbit astăzi despre două testări: una de început de an, cu rol de a constata decalaje și de a ghida proces educațional sau remedial individualizat și cealaltă – la final de an școlar – testarea sumativă – care va da de fapt media copilului.

Vom obține din acest tip de abordare câteva elemente de progres absolut remarcabil: primul, toți copiii vor fi testați cu același tip de instrument și cu aceleași scale. Mai exact, vom ajunge, în sfârșit, în punctul în care nota 7 la Mate pentru copil de clasa a 6-a din Lazăr va fi comparabilă cu cea a unui coleg din școala 4 din Videle. Vom avea un mare plus la nivel de echitate și responsabilitate – nu va mai conta nici cine e profesorul de la clasă, nici dacă elevul e sau nu simpatic. Va conta ce știe copilul și doar ce știe copilul. Apoi, vom obține din vreme indicatori pentru fiecare clasă, școală, la nivel de cadru didactic, unitate teritorială etc. Date pe care, dacă le vom analiza, vom putea clădi strategii.

Gabi Bartic este Director Executiv al platformei de testare Brio.ro. Este absolventă de Sociologie-Politologie, cu un Master în Psihologie.

Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola