Tăbliţa votivă „Cavalerul Trac” – exponatul lunii februarie la Muzeul de Istorie din Galaţi

În luna februarie 2015, vizitatorii pot admira la Muzeul „Casa Cuza Vodă”, exponatul lunii:Tăbliţa votivă „Cavalerul Trac”.

Aflat în colecția de arheologie a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” din Galați, „Cavalerul Trac” a fost descoperit în anul 1963 pe platoul Tirighina-Bărboși cu prilejul unor lucrări efectuate la ridicarea Combinatului Siderurgic.
Tăbliţa votivă din marmură albă, de bună calitate, are formă dreptunghiulară (29,5 x 23,00 x 4,00 cm), iar scena, sculptată în altorelief, este încadrată într-un chenar simplu.
Artefactul descoperit la Bărboşi se alătură unui număr însemnat de reliefuri culturale asemănătoare dedicate Cavalerului trac (Eroului sau Vânătorului trac), identificate în Thracia, Moesia, Dacia.
Din punct de vedere cronologic, altorelieful prezentat publicului se încadrează în repertoriul monumentelor romane datate în secolele II – III p. Chr.
Micro-expoziţia, organizată de muzeograful Costel Ilie, poate fi vizitată în perioada 4 – 28 februarie 2015, de miercuri până duminică, între orele 9 – 17.

Picture of Alina Bararu

Alina Bararu

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola