Două spectacole gratuite, oferite de Trupa din Centru

Trupa din Centru, din care fac parte cursanţii clasei de Actorie din cadrul Şcolii de Arte a Centrului Cultural “Dunărea de Jos”, va susţine în luna iunie două spectacole de teatru ce vor marca examenul de actorie de sfârşit de an.

Primul examen va avea loc pe 11 iunie, începând cu orele 19.00, la sala mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi, şi va fi un spectacol-coupé – „Tu ai fost şi… ai rămas!”, adaptat după piesele „Flori, filme, fete sau…băieţi” de Mimi Branescu şi „Tot într-o dimineaţă” de Bogdan Dumitrescu.
Cel de-al doilea examen prezintă spectatorilor gălăţeni mezinii Trupei din Centru, cursanţii cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani, şi nu numai. Împreună cu ceilalţi colegi mai mari, micii actori vor juca luni, 15 iunie, ora 18.00, spectacolul „Ei SUNT!”. Intrarea la aceste evenimente este libera, in limita locurilor disponibile.
Din distribuţia primului spectacol fac parte Andrei Avram, Dragoş Ioniţă, Alexandra Gavrilov, Andreea Baltag şi Bianca Andreea Radu. Spectacolul vine pe scena mare a Dramaticului gălăţean, după ce în lunile mai şi iunie anul acesta, a fost prezentat în cadrul a trei festivaluri naţionale de teatru pentru tineret: Festivalul Naţional de Arte pentru Liceeni “Florian Pittiş” de la Bucureşti, Festivalul de Teatru pentru Tineret “De-a râsu’ plânsu” de la Braşov şi Festivalul de Teatru pentru Amatori SF. Gheorghe. Din cele trei manifestări teatrale, două au avut caracter competiţional, iar Trupa din Centru a fost răsplătită de două ori pentru prestaţia artistică cu premiul pentru „Cea mai bună interpretare masculină” câştigat de Andrei Avram.
Cel de-al doilea spectacol îi prezintă pe mezinii Trupei din Centru, distribuţia fiind alcătuită din Raluca Penu, Andreea Norina, Andrei Avram, Dragoş Ioniţă, Maria Păun, Elena Lefterache, Alin Firicel, Lia Darie, Iovu Lorena, Irina Cosovan şi „veteranii” Radu Carp şi Geles Claudiu. Specacolul dezvăluie treptat spectatorilor minunata şi complicata lume a copilăriei, dar şi a adolescenţei.
Trupa din Centru este coordonata de Florin Toma, actor la Teatrul Dramatic “Fani Tardinni” Galati, are doar un an de existenta, insa activitatea sa cuprinde deja recitaluri de poezie, spectacole organizate cu ocazia unor sarbatori sau altor evenimente locale, momente artistice pentru vernisaje etc. Dintre acestea, mentionam spectacolul „De dragoste”, dedicat memoriei celui care a fost indragitul actor si profesor Grig Dristaru, spectacolul “ProvocART”, al carui scop a fost strangerea de fonduri pentru un caz umanitar (peste 250 de spectatori) si “NOI…despre NOI”, reprezentatie ce a avut loc pe o scena profesionista (scena mare a Teatrului Dramatic “FANI TARDINI” Galati) in fata a peste 300 de spectatori.

Picture of Alina Bararu

Alina Bararu

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola