Cristian Tudor Popescu, despre decizia finală în dosarul Colectiv: „Piedone a câştigat”

cristian tudor popescu

S-a dat decizia finală după tragedia de la Colectiv, după mai mult de șase de ani de proces. Judecătorii au dictat pedepese cumulate de peste 60 de ani pentru incupați – patronii clubului, primarul Sectorului 5 și pompieri, în timp ce daunele pentru victime se ridică la 36 de milioane de euro. Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat sentința din acest dosar.

Ce spune Cristian Tudor Popescu despre Piedone

Judecătorii Curții de Apel Bucureşti au dat sentința finală în dosarul Colectiv, după mai bine de șase ani de proces și cinci amânări. Cei trei patroni ai clubului au primit pedepse cu închisoarea cuprinse între șase ani și 11 ani și opt luni. Și primarul Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare.

După aceste sentințe, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a spus că procesul a durat prea mult timp și ar fi trebuit ca aceste sentințe să fie pronunțate după evenimetul tragic de la Colectiv sau măcar în primul an. De asemenea, acesta a afirmat că pedeapsa definitivă a lui Cristian Popescu Piedone a scăzut la jumătate.

Acești 6 ani și jumătate care au trecut pentru a li se scădea pedepsele respectivilor, pentru că ăsta e rezultatul celor 6 ani și jumătate – acest Piedone a ajuns de la 8 ani și jumătate, mi se pare că a avut și mai mult de atât la un moment dat, 10 sau 12 ani, dar a ajuns, iată, la 4 – în urma acestor 6 ani și jumătate în care legătura dintre cei care au suferit de pe urma acelei tragedii, rudele, prietenii, apropiații celor care au murit, care au fost mutilați.  Această legătură s-a diluat, s-a micșorat în timp”, a comentat jurnalistul Cristian Tudor Popescu, pentru Digi24.

piedone1

„Piedone este cel care a făcut posibil ce a fost la Colectiv”

Gazetarul este de părere că primarul Sectorului 5 ar fi trebuit să primească o pedeapsă mai mare, la fel ca ceilați inculpați, deoarece este principalul vinovat pentru ce s-a întâmplat la clubul Colectiv, unde au murit peste 60 de persoane.

Eu nu înțeleg de ce Piedone primește mai puțin decât ceilalți! Pentru că el este cel care a făcut posibil ce a fost acolo, semnătura lui este cea care a declanșat tot. Dacă el nu ar fi semnat, dacă ținea seama că nu are avizul necesar ISU clădirea respectivă, și nu numai avizul, dar era suficient să vezi clădirea aia, bomba aia metalică incendiară de pe câmp de acolo. Era suficient să o vezi și să nu dai un astfel de aviz, o astfel de aprobare. Însă domnul Piedone, fie nu l-a interesat așa ceva, fie a fost cointeresat în a semna. Și totuși iată că a primit doar 4 ani, sărăcuțul!“, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Cristian Tudor Popescu a comentat și declarația primarului Sectorului 5, înainte de pronunțarea deciziei, susținând că este nevinovat: “Vreau să răspund pentru ceva ce am făcut, nu pentru ceva ce n-am făcut”.

Deja Piedone a câștigat 6 ani și jumătate, ar fi trebuit să-i stea la pușcărie anii ăștia. În vreme ce oamenii ăia zac prin pământ sau în spitale și acum, domnul Piedone a trăit bine mersi, a fost primar, s-a bucurat de viață mulțumită justiției române. De pildă, în regulamentul de funcționare al instanței există prevedere că dacă trec mai mult de 120 de zile până la încheierea dezbaterilor până la sentința finală, asta este încălcare de regulament”, a adăgat gazetarul.

Cristian Tudor Popescu a susținujt că decizia judecătorilor a fost amânată pentru ca pedepsele inculpaților să fie micșorate.

Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola