COVID-19 începe să facă ravagii din nou (Adevărul)

femeie cu masca

COVID-19 începe să facă ravagii din nou. Ministerul Sănătății, obligat să ia măsuri pentru a face față noului val de infectări cu SARS-COV-2 (Adevărul)

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat ieri că au fost înregistrate 12.353 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore.

Rafila a anunţat că am ajuns la 44.000 de cazuri de COVID într-o săptămână, estimând că probabil săptămâna viitoare se vor înregistra 70.000 de cazuri, adică 10.000 de cazuri pe zi. Ministrul a estimat că această creştere se va opri în jurul datei de 15 august, dar a mai precizat că media de 10.000 de cazuri pe zi va fi depăşită în săptămânile următoare.

Gradul de ocupare a paturilor în spitale este de 14-15%, iar la ATI gradul de ocupare este 11%, scrie Adevărul.

Alexandru Rafila a mai anunţat că pe fondul acestui val de noi infectări va avea o discuţie cu managerii de spitale din Bucureşti pentru a vedea cum va fi găsită o soluţie pentru a uşura accesul oamenilor la centrele de evaluare pentru COVID.

Rafila a mai precizat că oamenii vor ajunge la aceste centre de evaluare după ce vor fi testaţi în locuri autorizate, adică „la medicul de familie, în farmacii sau în centre de testare aşa cum o să avem la Bucureşti”. În caz de pozitivare, se va proceda în funcţie de simptome şi de starea generală a pacientului. Cei care nu au simptome prea grave se vor limita la izolare, a mai spus ministrul.

În acelaşi timp, Ministerul Sănătăţii pregăteşte înfiinţarea unor centre de vaccinare în unităţile sanitare.

Totodată, ministrul Sănătăţii a recomandat populaţiei să poarte mască de protecţie în spaţiile închise aglomerate şi în mijloacele de transport pentru a limita răspândirea epidemiei de COVID-19.

Magistrați despre legile Predoiu: „Arată mai prost decât în era Stănoiu”. Controlul politic și blocarea reformei din Justiție (Europa Liberă)

Trei asociații reprezentative ale magistraților critică aspru legile Justiției prezentate de ministrul Cătălin Predoiu. Judecătorii și procurorii trag un semnal de alarmă și spun că prin noile legi se compromit toate progresele făcute de România în lupta anticorupţie.

Asociația Forumul Judecătorilor din România (FRJ), Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor (AMASP) și Asociația Inițiativa pentru Justiție susțin că marea reformă din sistemul judiciar este o dezamăgire, toate modificările nocive făcute de fostul ministru Tudorel Toader în perioada 2018 fiind păstrate, deși în raportul MCV din același an s-a recomandat suspendarea aplicării acestora.

Magistrații susțin că forma acestor legi este diferită față de proiectele prezentate și asumate de Ministerul Justiției în fața Comisiei Europene.

Concluzia celor trei asociații este că „legile Justiţiei publicate la 21 iulie 2022 mențin aceleași dispoziții retrograde și blochează orice fel de reformă” și că „partenerii europeni au fost înșelați fără niciun fel de reținere într-un joc insidios și interminabil de ministrul Justiției”.

Europa Liberă tratează subiectul pe larg.

Cum a ajuns gazul din producţia internă un blestem pentru preţul energiei? La noi energia este peste 500 de euro pe MWh, iar la suedezi energia este aproape gratuită (Ziarul Financiar)

Situaţia de acum arată ce înseamnă 10 ani de blocaj total al investiţiilor în energie verde direct în factură. În Suedia, una dintre cele mai verzi economii ale lumii, energia era ieri numai 7 euro pe MWh, aproape gratuită faţă de cei 512 euro pe MWh din România, la spanioli de 3,5 ori mai ieftină.

România avea ieri al doilea cel mai mare preţ al energiei din Europa.

În după-amiaza zilei de ieri, niciuna dintre cele 1.500 de turbine eoliene montate în România nu funcţiona, cele mai mari trei surse de energie locale pentru acoperirea consumului fiind energia hidro (29%), centrala nucleară de la Cernavodă (21%) şi centralele pe gaz (20%), informează Ziarul Financiar.

EXCLUSIV Companiile cu acționar rusesc au scăpat de sancțiunile Fiscului român (Newsweek)

Autoritățile noastre fiscale au reușit performanța să pună dimineața câteva companii sub sancțiuni, pe motiv că se aflau sub controlul unor oligarhi ruși apropiați de Kremlin, iar seara, în aceeași zi, să revoce practic măsura dispusă cu câteva ore mai devreme.

În total, de la începutul războiului din Ucraina, în urmă cu cinci luni, președinții ANAF au semnat 7 ordine de blocare a conturilor sau acreditivelor pentru companiile rusești, un ordin de deblocare și 9 decizii de derogare chiar de la apariția imediată a ordinelor de blocare. Din cele 9 decizii de derogare semnate de președintele ANAF, 8 vizează fie pe TMK Artrom SA, fie TMK Assets SRL.

Explicații suplimentare sunt disponibile pe pagina Newsweek România.

Buhnici îşi cere scuze: „Iertaţi-mă, doamnelor! Da, am vorbit ca un mârlan!“ (PaginadeMedia)

George Buhnici îşi cere scuze publice doamnelor pentru declaraţiile pe care le-a făcut pe plaja Neversea. „Da, am vorbit ca un mârlan“ a spus el.

Jurnalistul George Buhnici a postat marți, 26 iulie, un video în care îşi cere scuze pentru declaraţiile sale care au stârnit un val de reacţii negative în online.

Admite faptul că a greşit şi că nu are scuza de a fi fost sub influenţa unor substanţe.

Totodată, a precizat că nu va da curs „invitaţiilor sau ofertelor care speculează imaginea de „băiat rău”, bădăran şi de misogin“ pentru că nu-l reprezintă.

PaginadeMedia reamintește de la ce a pornit totul.

În urma scandalului, BCR a anunţat că a renunţat la parteneriatul cu George Buhnici. Mai mult decât atât, jurnalistul a intrat în vizorul CNA şi al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD).


Citiți articolul original pe rfi.ro

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola